Aromatická domácí sekaná z mletého masíčka, plněná bylinkovou smaženicí

Sekaná z mletého masa je vynikající pokrm pro běžný den, ale v našem receptu najdete tip, jak ji proměnit v jídlo i pro slavnostní příležitosti. Naše domácí sekaná s bylinkovou smaženicí okouzlí všechny u stolu a zaručeně si na ní pochutnáte.

aromatická domácí sekaná z mletého masíčka, plněná bylinkovou smaženicí
Zdroj: photorecept.ru
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí sekaná z mletého masa, plněná bylinkovou smaženicí

Co budeme potřebovat:

na masovou část:

  • 1000 g mleté vepřové maso (nebo mix mletého vepřového a kuřecího masa)
  • 4 stroužky česnek
  • 1,5 KL sůl
  • 1 KL mletý černý pepř
  • 1 KL majoránka
  • 1 PL hořčice
  • 2 ks starší chléb (rohlík, houska, …)
  • 200 ml mléko
  • 3 ks vejce
  • 6 PL strouhanka
  • 2 PL hladká mouka na vysypání desky

na smaženici:

  • 2 PL máslo
  • 6 ks vejce
  • 1 ks velká cibule
  • 2 PL zakysaná smetana
  • 2 hrsti čerstvé bylinky (pažitka, petržel, medvědí česnek, …)
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř


Jak budeme postupovat:

  • Připravíme si rychlou smaženici: na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte celá vejce a promíchejte. Jakmile začnou mít pevnou strukturu, odstavte pánev a přidejte k vejcím zakysanou smetanu a nasekané bylinky. Vše osolte a opepřete.
  • Staré pečivo nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem.
  • Ve velké míse smíchejte mleté maso s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou a přidejte kousky pečiva, ze kterých jste v rukou vymačkali přebytečné mléko.
  • Vmíchejte čerstvá vejce a postupně přidávejte strouhanku (po lžících).
  • Polovinu masové směsi položte na moukou vysypanou desku a doprostřed navrstvěte připravenou bylinkovou smaženici. Přikryjte druhou polovinou směsi a vytvarujte váleček. Každou stranu pečlivě obalte v hladké mouce.
  • Přendejte je do zapékací misky a podlijte trochou vody.
  • Přikryjte je alobalem a pečte při 180 stupních asi hodinu.
  • Po hodině odstraňte alobal, přelijte tukem a pečte odkryté dozlatova.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pokud Vás tento recept na domácí sekanou plněnou bylinkovou smaženicí zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na smažené kuřecí řízky v sýrovém těstíčku smažené dozlatova – rychlé a chutné!