
Porozhlížíte se po sladké inspiraci k odpolední kávě? Máme pro vás tip na něco, co zaručeně potěší celou rodinu – nadýchané kynuté buchty plněné bílou a tmavou čokoládou.
Tento dezert je úžasně jemný, vláčný a díky dvojité čokoládové náplni doslova neodolatelný. Příprava je jednoduchá a s přiloženým video návodem ji zvládne každý – ideální volba pro sladké odpoledne!
💡Náš tip: Pokud patříte mezi vášnivé kuchařky a máte svůj oblíbený recept, neváhejte ho sdílet v naší facebookové skupině Recepty všeho druhu a inspirovat i ostatní čtenáře.
Kynuté buchty s bílou a tmavou čokoládou:
Co budeme potřebovat:
- 200 ml mléka
- 10 g droždí
- 20 g cukru
- 500 g hladké mouky
- 1 vejce
- 80 g cukru
- 100 g másla
- 150 g hořké čokolády
- 150 g bílé čokolády
- moučkový cukr (na posyp)
Jak budeme postupovat:
1. Smícháme si mouku, cukr, vejce, rozpuštěné máslo.

2. V druhé míse smícháme mléko, droždí a 80 g cukru. Promícháme.

3. Obě směsi nakonec smícháme dohromady.

4. Vypracujeme hezké hladké těsto, které necháme pod utěrkou 60 minut kynout.

5. Následně si těsto rozdělíme na zhruba 10-12 stejných dílků.

6. Vypracujeme si takovéto kuličky. Ty poté necháme pod utěrkou 20 minut odpočinout.

7. Následně si kuličky rozválíme.

8. Na vrch umístíme čokoládu a smotáme do buchtiček.


9. Jednotlivé buchty umístíme na plech a opět pod utěrkou necháme 20 minut odpočinout.
10. Po uplynulé době potřeme vejcem.

11. Pečeme při 165 stupních zhruba 35 minut. Hotovo!

Dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na sladké pochoutky!
VIDEO NÁVOD NA KYNUTÉ BUCHTY:
🔗 Pokud hledáte další inspirace na pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout i tyto recepty:
- Buchtičky plněné nutellou, které zmizí ještě než vychladnou!
- Recept na dokonalé dvoubarevné domácí buchty s čokoládou!
- Cottage buchty s povidlovou náplní
Přečtěte si také:
- Domácí koblihy a šišky – tradiční recept krok za krokem
- Hovězí maso se zeleninou a domácími hranolky: Rychlý recept na šťavnatou směs na pánvi
- Perník ke kávě se švestkovými povidly, čokoládovou polevou a mandlemi
- Kdy vyměnit mycí houbičku? Správná frekvence výměny pro hygienu a prevenci bakterií
- Císařské brambory: Tento recept schová do kapsy i tradiční francouzáky













































