
Potřebujete připravit rychlou a chutnou večeři? Tato těstovinová rychlovka s vajíčky a slaninou je ideální volbou! Kombinace křupavé slaninky, restované cibulky a jemných míchaných vajíček s těstovinami je nejen sytá, ale i neskutečně jednoduchá na přípravu. Skvělá volba, když nemáte moc času, ale přesto chcete jídlo plné chuti.
Co budete potřebovat?
- Těstoviny typu kolínka (nebo jiné krátké těstoviny, množství dle počtu porcí)
- 100-150 g slaniny (např. anglická), nakrájená na kostičky
- 1 střední červená cibule, nakrájená nadrobno
- 4 vejce
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Čerstvá pažitka na dozdobení, nasekaná
Jak na to? Podrobný návod
Uvařte těstoviny: Kolínka uvařte v osolené vodě přesně podle návodu na obalu. Slijte je a propláchněte ve vlažné vodě, aby se neslepily. Dejte stranou.
Opečte slaninu: Na pánvi si nakrájenou slaninku opečte do křupava. Opečenou slaninu i s výpekem (tzn. vypečeným tukem) vyjměte z pánve a dejte stranou.
Restujte cibulku: Trochu výpeku (slaninového tuku) nechte na pánvičce. Přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a restujte ji, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
Připravte míchaná vejce: K orestované cibulce přidejte 4 rozšlehaná vejce. Míchejte, dokud se vejce nesrazí na požadovanou konzistenci, jako byste připravovali míchaná vejce. Osolte a opepřete dle chuti.
Spojte ingredience: Hotová míchaná vejce s cibulkou smíchejte s uvařenými a okapanými kolínky. Důkladně promíchejte, aby se všechny chutě propojily.
Servírování: Hotovou těstovinovou rychlovku rozdělte na talíře. Bohatě dozdobte křupavými škvarky ze slaninky a čerstvě nasekanou pažitkou.
Připravte si vynikající marinádu na kuřecí maso
Servírování
Podávejte ihned, dokud jsou těstoviny teplé. Pro ještě plnější chuť můžete posypat trochou strouhaného parmazánu.
Dobrou chuť!