Lotusky – karamelové sušenky s Lotus krémem

Pokud hledáte recept, který zaujme nejen svou chutí, ale i jednoduchou přípravou, tyto karamelové sušenky s Lotus krémem jsou tou pravou volbou. Kombinace jemného těsta s nádechem skořice, lahodného Lotus krému a křupavé sušenkové posypky tvoří dokonalou harmonii chutí.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Lotusky - karamelové sušenky s Lotus krémem
Zdroj: Lucie Petrášková

Lotusky

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 200 g másla
  • 1 žloutek

Krém a dekorace:

  • Lotus nátěrka
  • Drcené Lotus sušenky

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta:

V míse smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr, mletou skořici, máslo nakrájené na malé kousky a žloutek.

Rukama nebo pomocí kuchyňského robota vypracujte hladké těsto. Pokud se příliš lepí, přidejte trochu mouky.

2. Formování:

Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice odpočinout na minimálně 30 minut.

Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný přibližně 3–4 mm. Pomocí vykrajovátek vytvořte tvary podle vaší fantazie.

3. Pečení:

Přeneste sušenky na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 10-15 minut, dokud okraje nebudou lehce zlatavé.

4. Příprava krému:

Lotus nátěrku jemně rozehřejte (např. v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni), aby byla tekutější a snadno roztíratelná.

Po vychladnutí sušenek je namažte tenkou vrstvou rozehřáté nátěrky.

4. Dokončení:

Hotové sušenky posypte drcenými Lotus sušenkami.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Mandlové čokoládové kuličky se sušenkami a karamelem