Pokud hledáte sladkou inspiraci, která vás doslova pohladí po jazyku, jste na správném místě! Tyto kávová kolečka s citronem, vanilkou a kofílovým krémem jsou kombinací neodolatelných chutí, které se skvěle doplňují. Svěží citronová kyselost, jemná vanilka a intenzivní kávový krém vytvoří harmonii v každém soustu.
Ať už je připravíte jako dokonalý dezert pro návštěvu, nebo si je vychutnáte s šálkem kávy, tyto kávová kolečka vás okouzlí na první ochutnání. Pojďme se tedy pustit do přípravy tohoto sladkého nebe v ústech!
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte naše vánoční kávové cukroví, které letos stojí za vyzkoušení.
Vánoční kávová kolečka s citronem a kofilovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkový cukr
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce mleté kávy
- nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
- 2 žloutky
- 200 g změklé máslo
Krém:
- 125 g moučkový cukr
- 2 vejce
- 2 tyčinka KOFILA
- 250 g změklé máslo
Poleva:
- 250 g moučkový cukr
- 4-6 lžic studené kávy
Na zdobení:
- zrnky kávy
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy si nasypejte hladkou mouku, přisypejte moučkový cukr, vanilkový cukr a mletou kávu – promíchejte. Dále do suché směsi přidejte nastrouhanou citronovou kůru, vlijte žloutky a vmíchejte změklé máslo – promíchejte a ručně vypracujte hladké, nelepivé těsto. Vzniklé těsto zabalte do fólie a uložte na 1 hodinu do lednice.
2. Po 1 hodině vyjměte zabalené těsto z lednice, odstraňte fólii a položte na pomoučenou desku. Vyválejte ho a pomocí ozdobného kolečka vytvarujte kolečka, která položte na plech vyložený pergamenem.
3. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut při 170 °C dozlatova a po upečení je nechejte vychladnout na pokojovou teplotu.
4. Krém: Moučkový cukr nasypte do mísy postavené nad hrncem s vodou a rozklepněte vejce – šlehejte. Za stálého šlehání vmíchejte tyčinky KOFILA a šlehejte asi 20 minut nad parou. Poté nechejte směs vychladnout.
5. Do jiné misky si vložte změklé máslo a šlehejte do máslové pěny. Postupně po dávkách během šlehání přidávejte vychladlou směs krému a šlehejte do nadýchaného krému.
6. Vzniklý krém přeneste do zdobícího sáčku, naneste ho na spodní kolečka a horní kolečka jemně přitlačte.
7. Poleva: Do misky si nasypejte moučkový cukr a přilijte studenou kávu – šlehejte. Do získané polevy namáčejte vrchní část koleček, ozdobte zrnky kávy a uložte do lednice. Stejný postup opakujte při každém kolečku.
8. Podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.