Kuřecí prsa v jemné česnekovo-medové omáčce jsou skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Tento recept kombinuje křehké kuřecí maso s dokonale vyváženou omáčkou, kde se setkává sladkost medu s jemnou pikantností česneku. Příprava je neuvěřitelně jednoduchá, takže ho zvládnete i ve dnech, kdy máte málo času.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Smažená lahodná kuřecí prsa v jemné česnekovo-medové omáčce
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 3 kuřecí prsa
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- univerzální mouka – podle potřeby
Omáčka:
- 1 lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce medu
- 1 lžička jablečný ocet
- 1 lžíce sojové omáčky
Na zdobení a posypání:
- zelená pažitka
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Připravte kuřecí prsa, do kterých udělejte jemné zářezy (ale ne úplně) do tvaru mřížky a posypejte je solí, černým mletým pepřem a z obou stran moukou.
2. Následně je položte do pánve s rozehřátým máslem a smažte je z každé strany na mírném ohni dozlatova. Když je maso osmažené, přidejte nadrobno nakrájený česnek – promíchejte a pokračujte ve smažení. Poté omáčku dochuťte medem, jablečným octem a sójovou omáčkou a ještě chvíli smažte, dokud omáčka trochu zhoustne a zkaramelizuje se.
3. Na závěr jídlo ozdobte-posypejte nadrobno nakrájenou zelenou pažitkou a podávejte s oblíbenou přílohou nebo jen tak samotné.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.