Připravte si tuhle výbornou jahodovou buchtu s krémem ze zakysaná smetany a želatinou

Tato luxusní jahodová buchta je perfektní volbou pro všechny, kteří milují kombinaci jemného těsta a bohaté krémové náplně. S vrstvou čerstvých jahod a želatinovou polevou je tento dezert nejen lahodný, ale i vizuálně působivý. Ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako osvěžující letní pochoutka.

Zdroj: Markéta Frejlichová

Ingredience

Na těsto:

  • 4 vejce
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 10 lžic oleje
  • 10 lžic vody
  • 1 prášek do pečiva

Na náplň:

  • 3 zakysané smetany
  • 1 tučný tvaroh v kelímku
  • 1 šlehačka (33 % tuku)
  • 2 vanilkové cukry
  • 3-4 lžíce moučkového cukru
  • Ztužovač na šlehačku

Na želatinovou polevu:

  • 1 vanilkový pudink
  • 2 lžíce cukru
  • ½ litru vody
  • Vitacit (citronová šťáva nebo jiný zdroj kyseliny citronové)

Postup

1) Příprava těsta: Oddělte bílky od žloutků. Žloutky utřete s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte vodu a olej. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do těsta.

2) Pečení těsta: Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut. Nechejte zcela vychladnout.

3) Příprava náplně: Zakysané smetany smíchejte s tvarohem, šlehačkou, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem. Přidejte ztužovač na šlehačku a dobře vyšlehejte.

4) Příprava želatinové polevy: Uvařte vanilkový pudink s vodou, cukrem a vitacitem. Nechejte dobře vychladnout.

5) Sestavení buchty: Na vychladlé těsto rovnoměrně rozetřete náplň. Na náplň nalijte vychladlou želatinovou polevu. Nechte v lednici ztuhnout alespoň 3-4 hodiny.

6) Dekorace a podávání: Buchtu můžete dozdobit čerstvými jahodami nebo dalším ovocem. Podávejte chlazenou.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Luxusní jahodová buchta s krémovou náplní a želatinovou polevou je dokonalým dezertem pro každou příležitost. Tento dezert nejen že vypadá skvěle, ale jeho chuť je naprosto neodolatelná.