Pečená vepřová krkovice na cibulce se zelím a knedlíkem

Připravte si pečenou vepřovou krkovici na cibulce, která je lahodným a sytým jídlem ideálním pro rodinné obědy nebo večeře. Tato vepřová krkovice, marinovaná a pečená s cibulí a aromatickým kořením, vytváří bohatou chuť, kterou si zamiluje každý.

Zdroj: Věra Jančekova

Ingredience

  • 1 vepřová krkovice vcelku
  • 2 cibule, nakrájené
  • 2 malé lžičky koření “krkovička”
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1 lžička soli
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 deci vody
  • Kmín

Postup

1) Příprava masa: Krkovici potřete směsí koření, soli, česneku a oleje.

2) Příprava pekáče: Na dno pekáče rozložte nakrájenou cibuli a na ni položte krkovici.

3) Podlití: Krkovici podlijte dvěma deci vody, posypte kmínem a zakryjte pekáč.

4) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 2,5 hodiny.

5) Dokončení: Krkovici nakrájejte, přidejte 2 stroužky česneku na plátky a dopékejte 30-40 minut odkryté, občas polévejte šťávou.

Lahodné vepřové plátky na žampionech s rýží

Závěr

Pečená vepřová krkovice na cibulce je výtečným a sytým jídlem, které je skvělou volbou pro rodinné obědy nebo večeře. Bohatá chuť masa a koření tvoří pokrm, který uspokojí každého.