Tento koláč je opravdovou lahůdkou pro všechny milovníky sladkého. Díky kombinaci jemného těsta, vanilkového pudinku a zakysané smetany vznikne dezert, který vám bude chutnat do posledního sousta. Ačkoliv se může zdát, že je příprava složitá, opak je pravdou. Pojďme si ukázat, jak na to.

Co budeme potřebovat
Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 100 ml oleje
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 ml mléka
- 5 ks vajec
- 250 g krystalového cukru
Pudinkový krém:
- 800 ml mléka
- 4 balíčky vanilkového cukru
- 2 balíčky vanilkového pudinku
Smetanová poleva:
- 400 ml zakysané smetany
- 6 lžic moučkového cukru
Jak budeme postupovat
1) Příprava pudinkového krému: Nejdříve si uvaříme pudink podle návodu na obalu s použitím mléka a vanilkového cukru. Hotový pudink necháme vychladnout.
2) Příprava těsta: Ve větší míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vanilkový cukr, olej, mléko a kakao. Mouku smíchanou s práškem do pečiva přisypeme a dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a těsto vylijeme na plech o rozměrech 30 x 20 cm.
3) Tvorba kráterů: Na těsto lžící poklademe hromádky vychladlého pudinku, vytváříme tak na povrchu těsta “krátery”. Pro pestrost můžete experimentovat s různými chutěmi pudinku.
4) Pečení: Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 – 40 minut.
5) Dokončení: Upečený koláč potřeme směsí zakysané smetany a cukru a vrátíme do trouby na dalších cca 10 minut, aby smetana lehce ztuhla.
6) Finální úprava: Necháme koláč vychladnout a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Vynikající ledová hora – Nejlepší recept na unikátní dezert bez pečení
Závěr
Tento koláč KRÁTER s pudinkem a zakysanou smetanou je dokonalým dezertem pro každou příležitost. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to. Užijte si jeho fantastickou chuť.