Salko řezy za pár minut: 2 patra a téměř bez práce, celá rodina ho doslova zbožňuje

Představte si lahodný dezert, který můžete připravit během chvilky a který chuťově předčí i složité zákusky. Salko řezy jsou právě takovým receptem, kde kombinace kondenzovaného mléka a čokolády tvoří neodolatelnou chuť. Tento jednoduchý, ale nádherně chutný dezert se stane okamžitým hitem u každé rodinné oslavy.

Zdroj:
Домашняя Кулинария

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  • 2 vejce
  • 1 plechovku kondenzovaného mléka slazeného (Salko)
  • 1 sklenici hladké mouky
  • Špetku soli
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1 kopcovitou lžíci kakaa

Pro krém:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání

Pro polevu:

  • 1 tabulku čokolády
  • Smetanu na rozpuštění čokolády

Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: Nejdříve vyšleháme vejce do pěny. Přidáme kondenzované mléko (Salko) a proseté sypké přísady – mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Nakonec do směsi vmícháme kakao.

2) Pečení: Směs navrstvíme do formy vystlané pečícím papírem (ideálně menší formu) a pečeme v předehřáté troubě na 175-180 stupňů cca 10 minut.

3) Příprava krému: Zatímco se těsto peče, připravíme krém. Tvaroh rozmixujeme na hladko a smetanu vyšleháme do tuha. Obě hmoty následně smícháme. Podle chuti můžeme krém dosladit.

4) Naplnění a poleva: Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny a naplníme připraveným krémem. Tabulku čokolády rozpustíme ve smetaně a touto polevou přelijeme vršek koláče.

Připravte si lahodné mocca řezy s chutí kávy

Závěr

Salko řezy jsou dokonalým řešením, když potřebujete rychle připravit něco sladkého. Tento dezert je důkazem, že i s minimem práce můžete vytvořit něco, co potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i srdce vašich blízkých. Užijte si každý kousek tohoto božského dezertu!