Představujeme vám recept na čokoládové řezy s pudinkovým krémem a kokosem – dokonalou šťavnatou lahůdku pro všechny milovníky čokolády a kokosu. Ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako odměna k vaší kávě, tento recept je jistým způsobem, jak ohromit rodinu i přátele. Připravte se na to, že tento dezert se stane vaší novou oblíbenou pochoutkou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládové řezy s pudinkovým krémem a kokosem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 650 ml mléka
- 250 g kondenzované slazené mléko z plechovky
- 2 lžičky vanilkového cukru
- vanilka – podle chuti
- 2 balíčky pudinkový prášek
- 30 g bramborový škrob
- 200 g másla pokojové teploty
Kakaové těsto:
- 6 vaječné bílky
- 180 g cukru
- 6 žloutky
- 80 ml oleje
- 160 g mouky
- 30 g kakao
- 1 lžička prášek do pečiva
Těsto:
- 5 vaječné bílky
- 180 g cukru
- 1 lžíce bramborový škrob
- 70 g mandlové vločky
- 70 g nasekané lískové ořechy
Sirup:
- 160 ml vody
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky cukru
Ostatní:
- švestková marmeláda
Poleva:
- 210 ml smetana ke šlehání 30%
- 90 g hořká čokoláda
- 90 g mléčná čokoláda
Na zdobení a posypání:
- strouhaný kokos
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do hrnce nalijte asi 400 ml mléka s kondenzovaným mlékem, přisypejte vanilkový cukr a přidejte vanilku – promíchejte a postavte na sporák. Pudinkový prášek smíchejte s bramborovým škrobem a se zbývajícím mlékem a nalijte do horkého mléka – vařte na mírném ohni do hustého krému. Po uvařený krém přendejte do mísy, přikryjte folií a nechte zcela vychladnout.
2. Následně vyšlehejte máslo do máslové pěny a postupně přidávejte vychladlý krém – pokračujte ve šlehání.
3. Kakaové těsto: V míse vyšlehejte bílky na sníh, přisypejte cukr, přidejte žloutky a přilijte olej – šlehejte do jemné směsi, poté nasypejte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva – dobře promíchejte.
4. Potom těsto nalijte na plech o rozměre 25 x 35 cm vyložený pergamenem a pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
5. Lehké těsto: V jiné míse vyšlehejte bílky s cukrem, přisypejte bramborový škrob, mandlové vločky a přimíchejte nasekané ořechy – dobře promíchejte.
6. Potom těsto nalijte na plech o rozměre 25 x 35 cm vyložený pergamenem a pečte v předehřáté troubě 35 minut při 170 °C.
7. Kakaové těsto rozkrojte na polovinu, pokapejte 1/2 připraveného sirupu, potřete švestkovou marmeládou a potřete 1/2 máslového krému (pěny) z 2. kroku. Poté na něj položte světlé těsto, které potřete zbylým krémem a na něj položte druhou 1/2 kakaového těsta a pokapejte zbylým sirupem.
8. Poleva: Smetanu zahřejte a přidejte k ní čokolády – promíchejte a výslednou polevou přelijte povrch dortu.
9. Na závěr ozdobte-posypejte strouhaným kokosem a uložte na 12 hodin do lednice.
10. Čokoládové řezy s pudinkovým krémem a kokosem podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!