Vychutnejte si luxusní nepečený Dort Raffaello: Jednoduchý a efektní

Připravte se na gastronomický zážitek s naším luxusním nepečeným dortem Raffaello, který je nejen jednoduchý na přípravu, ale zároveň působí velmi efektně. Tento dezert, inspirovaný oblíbenými Raffaello pralinkami, v sobě snoubí bohatou chuť kokosu a krémového plnění. Pojďme na recept!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vychutnejte si luxusní nepečený Dort Raffaello: Jednoduchý a efektní
Zdroj: gustoase.net

Nepečený Dort Raffaello

Co budeme potřebovat:

Na základ:

  • 700 g máslových sušenek nebo Petit Beurre

Suroviny na krém:

  • 1 litr mléka
  • 50 g cukru
  • 100 g kokosových vloček
  • 200 g másla s 80 % tuku
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce mouky
  • 8 g vanilkového cukru
  • 3 lžičky škrobu

Suroviny na polevu:

  • 200 ml smetany na šlehání s 35 % tuku
  • 35 g vanilkového moučkového cukru
  • 150 g mascarpone
  • 20 bonbónů Raffaello
  • 100 g čokoládových ozdob nebo čokoládových vloček

Jak budeme postupovat:

1. Příprava krému: Do hrnce nalijeme 700 ml mléka a dáme ho na mírný oheň. Necháme mléko, až se dostane k bodu varu. Mezitím v jiném hrnci smícháme mouku, vanilkový cukr, cukr, kokosové vločky, škrob, žloutky a zbylých 300 ml mléka. Všechno dobře promícháme metličkou, dokud nebudou ingredience perfektně spojené. Směs nalijeme do vařícího mléka a mícháme, dokud krém nezhustne a nestane se hustý.

2. Krém necháme na ohni, dokud se nezačne vařit, poté vypneme oheň a necháme krém vychladnout na pokojovou teplotu. Máslo při pokojové teplotě šleháme, dokud nezačne pěnit, poté ho po lžících přidáváme do krému a dobře promícháme metličkou, dokud se máslo nezapracuje a nevznikne jemný krém.

3. Příprava polevy: Smetanu šleháme s cukrem, dokud neztuhne, poté vmícháme mascarpone, ozdoby nebo čokoládové vločky a mícháme, dokud nevznikne krémová konzistence.

4. Sestavení dortu: Do obdélníkové formy o velikosti 25 cm vyložíme jeden vedle druhého vrstvu sušenek. Na sušenky nalijeme krém a rozetřeme ho špachtlí. Na krém položíme vrstvu piškotů a na ně rovnoměrně rozetřeme šlehačkovou polevu. Necháme 3-4 lžíce polevy na dekoraci.

5. Dort ozdobíme bonbóny Raffaello a glazurovanými vločkami. Dort dáme na 3-4 hodiny do chladu, aby sušenky i piškoty změkly od krému, poté dort nakrájíme a podáváme.

Vychutnejte si luxusní nepečený Dort Raffaello: Jednoduchý a efektní
Zdroj: gustoase.net

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření!