Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na dort Snickers bez pečení si zamilujete.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dort Snickers (bez pečení)
Co budeme potřebovat:
Pro vrchní části:
- 270 g čokoládových sušenek
- 100 g hořké čokolády 50%
- 50 g másla
- 50 ml mléka
Na krém:
- 380 g karamelizovaného kondenzovaného mléka
- 100 g másla
- 250 g pražených arašídů
Na polevu:
- 100 g hořké čokolády 50%
- 50 g másla
- 50 ml mléka
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu! Z těchto ingrediencí získáte koláč o průměru 18 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte krém: Měkké máslo (o pokojové teplotě) šlehejte mixérem při vysokých otáčkách 3-4 minuty, dokud není nadýchané a bělavé.
2. Postupně (po lžících) vmíchejte karamelizované kondenzované mléko do másla a pokaždé promíchejte do hladka.
3. Vmíchejte pražené arašídy. Míchejte.
4. Připravte si směs na vršky: Sušenky rozmělněte mixérem. Pokud nemáte mixér, vložte je do silného plastového sáčku a rozdrťte je pomocí tloučku, dokud se nezmění na jemnou drť.
5. Máslo a mléko zahřejte téměř k bodu varu. Horkou směs nalámejte na nalámanou čokoládu tak, aby byla zcela pokryta. Nechte je 30-60 vteřin působit a pak je metličkou rozmixujte dohladka.
6. Vmíchejte plnku do mletých sušenek. Velmi dobře promíchejte. Měli byste získat drobivou směs, která po stlačení dobře drží tvar.
7. Sestavení dortu: na plech vyložený pečicím papírem nebo pečicí fólií a ohraničený kruhem o průměru 18 cm: 2/3 sušenkové směsi rovnoměrně rozprostřete na plech a dobře ji přitlačte sklenicí.
8. Polovinu krému rovnoměrně rozetřete na povrch.
9. Zbylou sušenkovou směsí posypte krémovou vrstvu. Rovnoměrně ji rozetřete a pečlivě přitlačte sklenicí.
10. Druhý dort potřete zbylým krémem a rovnoměrně ho rozetřete po povrchu.
11. Přikryjte dort potravinovou fólií a dejte na 60 minut do chladničky, aby krém ztuhl.
12. Připravte polevu: Máslo a mléko zahřívejte, dokud nedosáhnou téměř bodu varu. Horkou směs nalámejte na nalámanou čokoládu tak, aby byla zcela pokryta. Nechte je 30-60 vteřin působit a pak je metličkou rozmixujte dohladka.
13. Polevu rovnoměrně rozetřete po povrchu dortu a opatrně ho naklánějte do různých směrů.
14. Dort opět přikryjte potravinovou fólií. Nechte v chladničce 5 až 6 hodin nebo přes noc ztuhnout.
15. Odstraňte kroužek a fólii z okolí dortu.
16. Porcujte a podávejte s velkým potěšením!
Opravdová lahůdka pro milovníky sladkostí! Snickers dort je snadný na přípravu, nepeče se a je velmi chutný. Při oslavách s dětmi okamžitě mizí z talířů!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na tento nepečený SALKO dort: Nemůžeme se ho nabažit a děti ho milují!