Zapečená barevná zelenina v parmazánové strouhance

Vítáme vás u našeho jedinečného receptu na zapečenou barevnou zeleninu v parmazánové strouhance, které se stanou hvězdou vašeho jídelníčku! Kombinace barevné křupavé zeleniny obalené v strouhance s parmazánem vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii, kterou je těžké odmítnout. Krásná barva na talíři a vynikající křupavá chuť v ústech!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zapečená barevná zelenina v parmazánové strouhance
Zdroj: Erstaunliche Rezepte

Zapečená barevná zelenina v parmazánové strouhance

Co budeme potřebovat:

Zelenina:

  • 1 lilek
  • 2 cukety
  • 2 červené sladké papriky
  • 2 brambory

Na obalování:

  • 170 g strouhanky
  • 2 lžíce parmazán
  • sůl, černý pepř – podle chuti
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá petrželka – podle chuti

Ostatní:

  • olivový olej – podle potřeby

Jak budeme postupovat:

1. Nakrájejte na proužky lilek, cuketu, červenou sladkou papriku a brambory.

Zapečená barevná zelenina v parmazánové strouhance
Zdroj: Erstaunliche Rezepte
Zapečená barevná zelenina v parmazánové strouhance
Zdroj: Erstaunliche Rezepte
Zapečená barevná zelenina v parmazánové strouhance
Zdroj: Erstaunliche Rezepte
Zapečená barevná zelenina v parmazánové strouhance
Zdroj: Erstaunliche Rezepte

2. Do mísy nasypejte strouhanku, přisypejte parmazán, dochuťte solí, černým pepřem a přidejte také prolisovaný česnek a nasekanou čerstvou petrželku – dobře promíchejte.

3. Do jiné misky jsi dejte na proužky nakrájenou červenou sladkou papriku a pokapejte ji olejem – pomasírujte rukou a pak ji obalte v okořeněné strouhance a pěkně rozprostřete na plech vyložený pergamenem – postup opakujte pro každou nakrájenou zeleninu.

Zapečená barevná zelenina v parmazánové strouhance
Zdroj: Erstaunliche Rezepte
Zapečená barevná zelenina v parmazánové strouhance
Zdroj: Erstaunliche Rezepte
Zapečená barevná zelenina v parmazánové strouhance
Zdroj: Erstaunliche Rezepte

4. Pečte v předehřáté troubě 26 minut při 190 °C.

5. Po upečení je podávejte s láskou, ale můžete ji také podávat i jako přílohu k oblíbenému jídlu.

Zapečená barevná zelenina v parmazánové strouhance
Zdroj: Erstaunliche Rezepte

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!