Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!

Přemýšlíte, jaký rychlý recept byste mohli použít k zahnání hladu nebo k pohoštění svých blízkých? Připravte si tyto bezkonkurenční, nadýchané, dozlatova zapečené kynuté rohlíky plněné velkou porcí sýra a zeleniny, smíchané s česnekem. Můžeme Vám zaručit, že něco tak chutného a rychle připraveného, jste ještě nejedli.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou:

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 170 ml mléka (můžete nahradit vodou nebo syrovátkou)
  • 9 g čerstvého droždí nebo 3 g sušeného droždí
  • 1 lžíce cukru
  • ¾ lžičky soli
  • 40 ml oleje nebo rozpuštěného másla
  • přibližně 280 g mouky

Pro náplň:

  • 150 g sýra min. 50 % nebo mozzarelly
  • 2-3 stroužky česneku
  • zelenina – podle chuti (my jsme použili petržel)
  • sůl, koření – podle chuti (my jsme použili mletý černý pepř)
  • polovina rozšlehaného vejce (nepovinné)

Ostatní:

  • polovina rozšlehaného vejce, 1-2 lžíce mléka nebo 1-2 lžíce olivového oleje (na potření “lodiček” před pečením)
  • semínka sezamu – podle chuti (na posypání “lodiček” před pečením)

Jak budeme postupovat:

Připravte těsto:

1) Teplé mléko nalijte do hluboké mísy. Přidejte cukr a rozdrobené droždí. Míchejte. Pokud si nejste jisti kvalitou droždí, přikryjte mísu víkem nebo potravinovou fólií a dejte ji na 10-15 minut na teplé místo. Pokud se kvasinky aktivují, objeví se charakteristická pěnová “čepička”.

2) Přidejte sůl a olej. Míchejte.

3) Postupně přidejte prosátou mouku. Těsto hněťte rukama nebo mixérem s nástavcem ve tvaru háku: více než 5 minut, dokud nebude hladké. Mělo by být měkké, pružné a nelepivé.

4) Z těsta vytvarujte kouli a vložte ji do hluboké, lehce olejem vymazané mísy. Povrch potřete trochou oleje a přikryjte potravinovou fólií. Nechte ho na teplém místě kynout asi 40 minut, dokud nezvětší svůj objem 2-3krát.

Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu
Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Těsto jemně prohněťte a poté ho rozdělte na 8 stejných dílů. Vytvarujte z nich kuličky. Přikryjte je potravinovou fólií a nechte je 15 minut odpočívat.

Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Připravte náplň:

1) Do hluboké mísy dejte nakrájenou zeleninu, prolisovaný nebo lisovaný česnek, mletý sýr, sůl a koření podle chuti. Pokud chcete, můžete přidat polovinu rozšlehaného vejce. Velmi dobře promíchejte.

Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Vytvarujte “lodičky”:

1) Každou kuličku těsta vyválejte do oválné placky. Srolujte ho do kompaktní ruličky a pak pevně slepte “šev” a konce k sobě.

Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu
Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu

2) Rohlíky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte mezi nimi mezery. Dlaní je mírně zploštěte.

Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Poté uprostřed každého rohlíku udělejte hluboký řez, asi 1 cm hluboký. Použijte ostrý nůž.

Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu
Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu

4) Rolky přikryjte potravinovou fólií a nechte je 20 minut odpočívat.

Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Okraje vzniklých “lodiček” potřete štětcem rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.

Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu

6) Každou “lodičku” naplňte osminou směsi sýra a česneku.

Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu

7) Lodičky pečte 15-20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu

8) Nechte je trochu vychladnout a pak je s chutí podávejte!

Do zlatova zapečené rohlíky plněné sýrem a zeleninou. Neuvěřitelná delikatesa!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!