V tomto úžasném článku vám představíme exkluzivní koláč, který zaručeně očaruje vaše chuťové pohárky. Jedinečný krém z bílé čokolády a smetany se snoubí s jemnou jahodovou vůní a chutí, vytvářející dokonalou harmonii. Připravte se na vzrušující gastronomický zážitek v neodolatelném koláči plném lahodného sladkého pokušení.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Exkluzivní koláč s krémem z bíle čokolády a smetany plný jahodové vůně a chuti
Co budeme potřebovat:
Těsto + kakaové těsto:
- 120 g změklého másla – (1/2 šálky)
- špetka soli
- 100 g cukru – (1/2 šálky)
- 3 vejce
- 240 g mouky – (1,5 hrnku
- 16 g prášku do pečiva – (2 lžičky)
- 30 g mléka – (2 lžíce)
- 15 g kakaa – (1 lžíce) + 45 g mléka (3 lžíce)
- 24 čerstvých jahod
Krém:
- 9 g želatiny – (3 lžičky) + 60 g vody (4 lžíce)
- 200 g bílé čokolády
- 100 g horké smetany 33 % tuku – (1/2 šálky)
- 300 g smetany s 33 % tuku – (1,5 šálky)
Jahodové želé – želatina:
- 500 g čerstvých jahod
- 50 g cukru – (1/4 šálku)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 9 g želatiny – (3 lžičky) + 60 g vody (4 lžíce)
Co budeme potřebovat:
1. Do mísy si dejte měkké máslo, přidejte špetku soli, rozklepněte vejce, přisypejte cukr – vyšlehejte. Dále postupně přisypávejte prosáté přísady: mouku s práškem do pečiva a přilijte také mléko – společně vyšlehejte.
2. Připravte si formu na pečení vyloženou pečicím papírem o rozměrech 28 x 18 cm, dejte do ní těsto a pěkně ho rozetřete.
3. Část těsta si ponechte a vsypte do něj kakao – vyšlehejte ho, tým získáte kakaové těsto.
4. Pomocí lžíce ho rozetřete na obyčejné těsto a poté naaranžujte celé jahody pěkně vedle sebe s mezerami mezi nimi.
5. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
6. Želatinu si dejte do misky a zalijte ji vodou – promíchejte lžící.
7. Do jiné misky si dejte nalámanou bílou čokoládu, zalijte ji hořkou smetanou s 33 % tuku – promíchejte lžící, poté přilijte želé – pokračujte v míchaní.
8. Do jiné mísy nalijte smetanu – vyšlehejte ji do bílé pěny a nalijte do mísy se želé a hořké smetany s 33 % tuku – promíchejte.
9. Krém nalijte na upečený koláč a uložte na 30 minut do lednice.
10. Do malého hrnce si dejte čerstvé jahody s cukrem, nalijte citronovou šťávou a vařte na mírném ohni.
11. Po uvaření je přendejte do mixéru – rozmixujte je na pyré.
12. Následně jahodové pyré přelijte do misky, přilijte želé s vodou – promíchejte. Po 5 minutách polijte krém a uložte na 4 hodiny do lednice na ztuhnutí.
13. Exkluzivní koláč s krémem z bíle čokolády a smetany plný jahodové vůně a chuti podávejte s láskou a grácií.
Přátelé přejeme dobrou chuť!