Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na trubičky ze šlehačkového těsta, je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.
Recept na trubičky ze šlehačkového těsta:
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 400g hladké mouky
- 1 máslo (případně může být i hera)
- 2 žloutky
- špetka soli
- 200ml šlehačky(dala jsem 33%)
Na sníh:
- 6 bílků
- 400g cukru krupice
- 1 lžíci citrónové šťávy
- špetku kys.citrónové
Vyzkoušejte také: Tatrankové strojkové cukroví
Jak budeme postupovat:
1) Vypracujeme těsto a necháme odležet tak 2 hodiny, nejlépe přes noc v lednici. (kdyby se lepilo podmoučit)
2) Rozválíme tenký plát a nakrájíme na pásky asi 2-2,5 cm široké. Namotáme na pomazanou trubičku (stačí papírem od másla, nebo mašlovačkou s olejem) a skládáme na plech s pečicím papírem. (druhou várku už jsem nepotírala těsto je tučné)
3) Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 180°C do zlatova (asi 20 minut podle vaší trouby). Sundávám ještě vlažné. Jde to krásně.
4) Připravíme si sníh. Nejprve jsem si vyšlehala bílky s cukrem, špetkou kyseliny citrónové a jak začal sníh houstnout dala jsem nad páru a šlehala asi 10-15 minut dokud nebyl sníh pevný a lesklý. Potom jsem přidala citrónovou šťávu a ještě chvilku šlehala.
5) Nakonec jen naplníme a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť.