Máte rádi ryby marinované nebo vařené ve slaném nálevu? A už jste někdy marinovali nebo nakládali ančovičky? Níže najdete dva jednoduché recepty na jejich přípravu. Vyzkoušejte je!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Recept č. 1 – Ančovičky v marinádě
Co budeme potřebovat:
- 500 g ančoviček
- 350 ml vody
- 2 rovné lžičky soli
- 1 vrchovatou lžičku cukru
- 3 bobkové listy
- 3 hřebíčky
- 3 bobule jalovce
- 10 zrnek černého pepře
- 3 lžičky hořčice se zrny
- 3/4 lžíce 9% octa
Jak budeme postupovat:
1. Nalijte vodu do hrnce. Přidejte sůl, cukr, hřebíček, zrnka černého pepře a jalovce, hořčici, ocet a bobkové listy.
2. Marinádu za častého míchání vařte 3 minuty od varu.
3. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
4. Mezitím si připravte ryby a vložte je do zapékací misky.
5. Jakmile marináda zcela vychladne, přelijte jí ančovičky.
6. Kastrol přikryjte víkem a dejte do chladničky. Ančovičky nechte marinovat 18 hodin.
7. Marinované ančovičky podávejte!
Recept č. 2 – Ančovičky v pikantním nálevu
Jak budeme postupovat:
- 500 g ančoviček
- 1 litr vody
- 3 polévkové lžíce soli
- 2 polévkové lžíce cukru
- 6 jalovcových bobulí
- 5 bobkových listů
- 1 čajová lžička černého pepře
- 1 čajová lžička hřebíčku
- 1 čajová lžička semínek koriandru
Jak budeme postupovat:
1. Nalijte vodu do hrnce. Přidejte sůl, cukr, zrnka černého pepře, bobule jalovce, koriandr, bobkové listy a hřebíček.
2. Solný nálev vařte 3 minuty od varu za častého míchání.
3. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
4. Mezitím si připravte ryby a vložte je do zapékací misky.
5. Zalijte je studeným nálevem.
6. Kastrol přikryjte pokličkou a dejte do chladničky. Sardelky nechte 18 hodin v nálevu.
7. Podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tyto inspirace na i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také smažené kuřecí řízky v sýrovém těstíčku smažené dozlatova – rychlé a chutné.