Vynikající kousek vepřového karé ve slaninové krustě

vynikající kousek vepřového karé ve slaninové krustě
Zdroj: femina.hu

Pečené karé se často objevuje na slavnostně prostřených rodinných stolech. Dnes si připravte tento lahodný kousek vepřového karé ve slaninové krustě, který bude chutnat například s čerstvým okurkovým salátem a máslovými bramborami.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Vepřové karé ve slaninové krustě

Co budeme potřebovat:

  • 1,5 kg vepřové karé (celé)
  • 8 plátků slanina (co nejdelší plátky)
  • sůl
  • pepř
  • 2 PL olej
  • 3 PL francouzská hořčice
  • 2 ks větší cibule
  • 1 PL hořčičná semínka


Jak budeme postupovat:

  • Kousek masa dobře nasolíme a opepříme.
  • Na větší pánvi rozpálíme olej a karé na něm zprudka opečeme z každé stany včetně boků. Zkrátka tak, aby se celé zatáhlo a nabylo zlatohnědou barvu po celém povrchu.
  • Maso pak necháme na prkénku odpočívat asi 10 minut.
  • Mezitím si rozložíme plátky slaniny těsně vedle sebe, tak aby vytvořily souvislý plát o přibližně stejné délce jako nás kousek karé.
  • Maso potřeme hořčicí a umístíme ho do středu slaninových plátků a zavineme, tak aby bylo pokryto po celé délce i obvodu.
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na tlustší kolečka, která uložíme na dno pekáče.
  • Karé opatrně položíme na cibuli, podlijeme trochou vody, povrch masíčka posypeme hořčičným semínky a pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem.
  • Maso pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 90 minut, poté ho odkryjeme a pečeme ještě asi 20 minut při teplotě 190 °C.
  • Krájíme na tenké plátky a přeléváme řídkou omáčkou, kterou připravíme zredukováním výpeku a hovězího vývaru.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na vepřové karé ve slaninové krustě zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na vynikající slaninové vrtule: Téměř bez práce!