Krok za krokem vám představíme skvělý recept na šťavnatý babiččin tvarohový koláč. Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.
Co budeme potřebovat:
- 1 šálek (250 ml) hrubého cukru
- 5 ks žloutků
- 1 šálek oleje
- 1 šálek mléka
- 2 šálky polohrubé mouky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balení prášku do pečiva
- špetka soli
Pro náplň:
- 800 g tvarohu
- 250 g krupicového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 citron – použijte kůru
- 1 balení vanilkového pudinku
- 5 vaječných bílků
Jak budeme postupovat:
- V míse smíchejte všechny “suché” přísady. V jiné míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny, přidejte mléko a olej a nakonec smíchané “suché” ingredience.
- Polovinu těsta smíchejte a nalijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (30 x 40 cm). Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů. Zatímco se peče jedna polovina těsta, připravte náplň.
- Bílky ušlehejte do tuha. V jiné míse smíchejte všechny ostatní přísady a vidličkou opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu.
- Když je náplň hotová, vyjměte těsto z trouby, opatrně na něj navrstvěte náplň a přelijte druhou polovinou těsta. Pečte dalších 30 minut a zkontrolujte párátkem.
- Upečený koláč vyjměte, nechte vychladnout ve formě a před podáváním posypte moučkovým cukrem.