Vynikající dezert s čokoládou – připravte si ho co nejdříve

Chladné podzimní počasí nám mění nejenom náladu, ale i také chutě. Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na vynikající dezert s čokoládou, je tím pravým. Chutná opravdu báječně!

Zdroj: retetepapabun.ro

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • hladká mouka – 550 g
  • máslo – 200 g
  • cukr – 165 g
  • vejce – 2 ks
  • mléko – 3 polévkové lžíce
  • uhličitan amonný – 1 sáček
  • sůl – 1 špetka

Na krém:

  • mléko – 1 l
  • máslo – 200 g
  • kukuřičný škrob – 90 g
  • cukr – 10 polévkových lžic
  • moučkový cukr – 3 polévkové lžíce
  • žloutky – 3 ks
  • citronová šťáva

Na polevu:

  • bílá čokoláda – 100 g
  • mléčná čokoláda – 1 tabulka
  • smetana ke šlehání – 4 polévkové lžíce

Jak budeme postupovat:

  1. Připravte těsto na mušle. V míse vyšlehejte měkké máslo s krupicovým cukrem, špetkou soli a vejci do pěny. Pak přidejte mléko, prosejte hladkou mouku, uhličitan amonný a všechny přísady vypracujte v hladké, nelepivé těsto. Přikryjte je utěrkou a nechte asi dvacet minut odpočívat při pokojové teplotě.
  2. Odpočinuté těsto pak rozdělte na čtyři stejně velké díly a na pomoučené desce je jeden po druhém rozválejte na pláty.
  3. Rozválené těsto nakrájejte nožem na obdélníky a jeden po druhém položte na velký plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pečte v předehřáté troubě asi 8 až 10 minut při 180 °C.
  5. Zatímco se pečou korpusy, začněte připravovat krémovou náplň. V hrnci vyšlehejte žloutky s kukuřičným škrobem a krupicovým cukrem.
  6. Poté směs zalijte mlékem, promíchejte a na mírném ohni vařte, dokud nezhoustne. Smetanu pravidelně míchejte vidličkou nebo metličkou. Hotový pudink odstavte z ohně a ještě horký spojte s kousky másla, moučkovým cukrem a citronovou šťávou.
  7. Nechte zcela vychladnout.
  8. Mléčnou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte ji do šlehačky.
  9. Poté v jiné misce rozpusťte mléčnou čokoládu.
  10. Na první korpus rozetřete třetinu krémové náplně, přikryjte druhým korpusem, opět rozetřete krém, totéž udělejte se třetím a dokončete čtvrtým korpusem. Nakonec dort potřete bílou polevou a ozdobte mléčnou čokoládou a špejlí.
  11. Když je dort hotový, dejte ho do lednice, aby se alespoň na 24 hodin zchladil a ztuhl.

Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům!