Domácí maďarské klobásy podle tradičního receptu s vynikající chutí!

Pokud máte rádi domácí klobásy, pak vás tento druh maďarské klobásy maximálně potěší. Jsou chutné, mají správné množství kouře a s domácím chlebem jsou naprosto neodolatelné. Určitě je připravte!

Není to nic složitého a zvládne to úplně každý. Určitě si je zamilujete na první ochutnání. Pojďme na to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Domáce maďarske klobásy podľa tradičného receptu
Zdroj: bidista.com

Domácí maďarské klobásy podle tradičního receptu

Co budeme potřebovat:
  • 10 kg masa
  • 220 g soli
  • 200 g sladké papriky
  • 120 g pálivé papriky
  • 200 g černého pepře
  • 1 g muškátového oříšku
  • 4 g mletého kmínu
  • 5 g moučkového cukru


Jak budeme postupovat:

  1. Maso nakrájejte na kousky a pomelte nahrubo.
  2. Rozpusťte sůl ve vodě a pomalu přidávejte solný roztok k masu, přičemž ho stále propracovávejte, aby se všechna voda dobře dostala do masa.
  3. Maso posypeme moučkovým cukrem, pepřem, oběma druhy chilli papriček, mletým kmínem a muškátovým oříškem. Důkladně promíchejte.
  4. Připravte nádivku. Očištěné vepřové střevo natáhněte na nálevkovou část plniče.
  5. Směs vložte do nádivky a naplňte střívka. Vytvořte dvojice párků dlouhých přibližně 25 cm.
  6. Klobásy vložte do udírny. Udíme 3 dny dozlatova.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud se Vám tento recept na domácí maďarské klobásy líbil, sdílejte článek i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Bramborové placičky s šunkou a sýrem – levné a rychlé jídlo!