Vyzkoušejte tento ovocný skvost – úžasný dezert pro děti i dospělé

Přinášíme Vám další skvělý recept, který si zamilují děti i dospělí. Jedná se o tento ovocný skvost, na který Vám stačí tři broskve, 200 g tvarohu a 3 vejce. Výsledek je neskutečný a provoní Vám celou kuchyni. Skvěle se hodí k odpolední kávě či přátelskému posezení s přáteli nebo rodinou.

Pojďme se podívat na tento famózní zákusek s jednoduchou a rychlou přípravou, který si zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Do komentářů nám dejte vědět, jestli jste už tento zákusek vyzkoušeli nebo jestli se teprve chystáte. Tak jdeme na to.

Snímek obrazovky 2021 09 29 v 16.02.33
Zdroj: blog.giallozafferano.it

Co budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 200 g jemného tvarohu + 50 g zakysané smetany (pokud nemáte, dá se nahradit i 250 g másla nebo pomazánkovým máslem)
  • 150 gramů kr. cukru
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 300 gramů hladké mouky
  • 3 broskve (případně jiné ovoce)

Jak budeme postupovat:

1) Tvaroh důkladně promícháme se zakysanou smetanou, aby vznikla jednotná směs. Pokud nemáte tvaroh a smetanu, tak lze použít máslo nebo pomazánkové máslo, riccota, případně jen 250 g tvarohu.

2) Vejce si vyšleháme s cukrem do pěny – šlehejte čím déle (i 10 minut) aby byla konzistence opravdu nadýchaná. Přidáme tvarohovou směs a dobře rozmícháme. Nakonec vmícháme špachtlí prosátou mouku s práškem do pečiva a vymícháme jednotné těsto.

3) Těsto navrstvíme do formy (24 cm), kterou jsme si předem vymastili a vysypali moukou. Na těsto uložíme plátky broskví a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 40 minut – ale tato doba je opravdu jen přibližná, koláč je třeba sledovat a když je zlatavý a pěkně naroste, je třeba ho vyjmout.

4) Nakonec jen posypeme práškovým cukrem.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na tvarohovou roládů.

Zdroj receptu: blog.giallozafferano.it