Inspirace na rychlou snídani! Jednoduché domácí tvarohové placičky

Hledáte inspiraci na víkendovou snídani či odpolední sladkou svačinku ke kávě? Pak jste tu správně! Dnes si totiž přichystáme skvělé domácí tvarohové placičky, které jsou u nás doma velice populární a jsem přesvědčen, že tomu tak bude i u vás. Velkou výhodou této mňamky je její rychlá a snadná příprava.

Dále také si tyto domácí tvarohové placičky můžete dochutit, tak jak vyhovuje právě vám od nutelly až po marmeládu a samozřejmě mnoho druhů ovoce. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tyto domácí tvarohové placičky!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Recept na domácí tvarohové placičky
Zdroj: sovkusom.ru

Co budeme potřebovat:

  • 250 g tvarohu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 bílky
  • jablka (podle chuti)
  • nutella (podle chuti)
  • marmeláda (podle chuti)

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si nastrouháme jablka. Nakrájíme na malé kousky, či nastrouháme.

2) Dále si z bílků našleháme sníh. Ve vedlejší míse si smícháme jablka, tvaroh, mouku a postupně začneme přidávat také bílkový sníh.

3) Nyní si můžeme vybrat, zda chceme péct v troubě či smažit na pánvi. Pro přípravu v troubě si připravíme pečící plech, který si vyložíme pečícím papírem. Vytvarujeme si z těsta placičky, které poté umístíme na plech. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut.

4) Pokud zvolíme pánev, tak smažíme 3-4 minuty z obou stran dozlatova. Máme hotovo!

Sdílejte tento foto recept na výborné a jednoduché domácí tvarohové placičky také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na výborné domácí Raffaelo kuličky.