Linecké cukroví nepatří jen k Vánocům. Ve velikonočním provedení v podobě vajíček, zajíčků nebo květinek potěší každého, kdo si na Velikonoce potrpí na domácí pečení. S jednoduchým máslovým těstem, vůní citronové kůry a křehkostí, která vznikne díky odpočinku v lednici, je to klasika, která nikdy nezklame.

Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- nastrouhaná citronová kůra
Postup
1. Těsto:
Do mísy prosej mouku, přidej moučkový cukr, změklé máslo nakrájené na kousky, žloutky a citronovou kůru. Rukama nebo v robotu vypracuj hladké těsto. Zabal ho do potravinářské fólie a nech minimálně 2 hodiny odpočívat v lednici, ideálně přes noc.
2. Tvarování:
Odpočinuté těsto rozválej na lehce pomoučněném vále na plát silný cca 3–4 mm. Pomocí velikonočních vykrajovátek vykrajuj tvary podle libosti.
3. Pečení:
Peč na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 8 minut – dokud okraje lehce nezezlátnou.
4. Servírování:
Vychladlé cukroví můžeš slepovat marmeládou, zdobit polevou nebo jen pocukrovat. Hodí se k odpolední kávě nebo jako malý dárek při velikonoční koledě.