Pokud hledáte recept, který spojuje šťavnaté maso, lahodně rozpuštěný čedar a bohatou chuť rajčatové omáčky, jste na správném místě! Tyto masové taštičky nejsou jen chutné, ale také překvapivě jednoduché na přípravu. K dokonalosti je doplňuje voňavá rýže s barevnou směsí zeleniny, která pokrm povyšuje na opravdový kulinářský zážitek. Ideální volba pro oběd nebo večeři, kterými okouzlíte celou rodinu i hosty. Připravte si tento chutný pokrm, který v sobě snoubí jednoduchost a bohatou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Masové taštičky s čedarem v rajčatové omáčce a voňavou rýží se zeleninou
Co budeme potřebovat:
Masový základ:
- 1 kg mleté maso
- 40 g čerstvé petrželky (nasekané)
- 100 g strouhanky
- 100 g parmazánu (nastrouhaný)
- 10 g soli
- 5 g černý mletý pepř
- 10 g prolisovaný česnek
- 1 vejce
Plnění:
- 50 g rajčatové omáčky
- 100 g sýr čedar (nakrájený na kostičky)
Ostatní:
- olej na smažení
Příloha:
- 400 ml vody
- 200 ml rýže
- 5 g soli
Zeleninová směs:
- 1 cibule (nakrájená)
- 15 g česneku (nasekaný)
- 100 g sladké červené papriky (nakrájené)
- 150 g brokolice (růžičky)
- 100 g konzervované kukuřice
- 5 g soli
- 5 g kurkumy
- 3 g černý mletý pepř
Omáčka:
- 200 ml rajčatové omáčky
- 100 g sýr čedar
Jak budeme postupovat:
1. Masový základ: Smíchejte mleté maso s petrželkou, strouhankou, parmazánem, solí, černým mletým pepřem, česnekem, vejcem a vše dobře rukou promíchejte, aby se všechny ingredience spojili.
2. Masovou směs rozválejte mezi dvěma pergamenovými papíry na velký obdélníkový plát a vytvarujte kolečka pomocí šálku.
3. Každé kolečko položte na fólii a potřete rajčatovou omáčkou. Do středu pokládejte kostičky čedaru, spojte okraje, jemně přitlačte a utvořte plněné taštičky.
4. Rozehřejte olej na pánvi a taštičky smažte z obou stran dozlatova a dokřupava. Po smažení je přendejte na talíř a nechejte chvíli stranou.
5. Příloha: V hrnci přiveďte k varu vodu se solí, vsypejte rýži a vařte ji podle návodu na obale, ale nejlepší je al dente. Po uvaření rýži sceďte a nechejte v hrnci.
6. Na pánvi s rozehřátým olejem orestujte nakrájenou cibuli dozlatova. Poté postupně vmíchejte nakrájenou červenou sladkou papriku, česnek a brokolici. Dochuťte solí a promíchejte. Vzniklou směs přimíchejte k uvařené rýži a ochuťte konzervovanou kukuřici. Ještě dochuťte solí, kurkumou, černým mletým pepřem a důkladně promíchejte.
7. Omáčka: V jiné pánvi zahřejte rajčatovou omáčku, vložte do ní smažené taštičky, pak přikryjte pánev pokličkou a vařte 7 minut na mírném ohni. Na závěr do omáčky pokládejte kostičky čedaru a vařte dalších 7 minut, nebo dokud se sýr nerozteče.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.