Hledáte inspiraci na nějaký snadný a rychle připravený recept? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme kynutý karamelový koláč podle toho nejjednoduššího receptu. Díky přiloženému foto a video receptu jej zvládne připravit úplně každý!
Oslovili jsme vás touto dobrotou? Pojďme si tedy společně přichystat toto karamelové pokušení!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento ořechový zákusek!
Výborný recept na kynutý karamelový koláč:
Co budeme potřebovat:
- 120 ml mléka
- 8 g sušeného droždí
- 70 g cukru
- 2 ks vajec
- 70 ml smetany
- 2 g soli
- 400 g hladké mouky
- máslo na vymazání
- 150 g karamelek
- 20 g cukru
- 100 smetany (nakonec)
Jak budeme postupovat:
1. V míse si smícháme mléko, droždí a cukr. Promícháme a necháme 15 minut odpočinout pod utěrkou.
2. Následně přidáme vejce, smetanu a sůl. Promícháme.
3. Nyní přidáme mouku a vypracujeme si hezké hladké těsto.
4. 60 minut necháme kynout.
5. Těsto si poté navrstvíme do skleněné, vymazané formy a uděláme v něm důlky.
6. Přidáme karamelky a posypeme cukrem. Necháme pod utěrkou ještě 20 minut odpočinout.
7. Pečeme při 180 stupních zhruba 25 minut. Po dopečení zalijeme náš dezert smetanou a máme hotovo!
Dobrou chuť!
Další různorodé inspirace pro použití domácího kynutého těsta naleznete zde - Recepty s KYNUTÝM TĚSTEM!