Pokud hledáte zdravou alternativu ke klasickému chlebu, tento ovesný chléb s jablky, banánem a sušeným ovocem je skvělou volbou. Kombinuje vlákninu z ovesných vloček, přírodní sladkost ovoce a výživnou sílu ořechů. Tento chléb je nejen chutný, ale také plný vitamínů a minerálů, které podpoří vaše zdraví. Pojďme na recept!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Zdravý ovesný chléb s jablky, banánem a sušeným ovocem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 100 g ovesné vločky
- 3 středně velká zelená jablka + 120 ml voda
- 1 banán
- 2 vejce
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 lžička mletá skořice (volitelné)
- 100 g sušené brusinky (předem opláchnuté v hořké vodě)
- 100 g sušené rozinky (předem opláchnuté v hořké vodě)
Na zdobení:
- 50 g oblíbené ořechy (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy…)
Ostatní:
- řecký bílý jogurt nebo oblíbené ovoce – na dochucení
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve do mixéru nasypejte ovesné vločky, které pomelte na jemný písek a přesypejte do mísy.
2. Potom do mixéru vložte nakrájená zelená jablka na kostky, které zalijte vodou a rozmixujte na jablečné pyré.
3. Základ: Do mísy s mletými ovesnými vločkami vlijte jablečné pyré. Dále do mísy přidejte rozmačkaný banán, rozklepněte vejce a přisypejte prášek do pečiva. Dochuťte mletou skořicí, pak vmíchejte sušené brusinky a sušené rozinky předem opláchnuté v hořké vodě – pořádně promíchejte.
4. Výsledné těsto nalijte do podélné skleněné formy na pečení vyložené pergamenem a jemně přetřepejte.
5. Na závěr posypejte nasekanými oblíbenými ořechy a pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 180 °C dozlatova.
6. Po upečení zdravý ovesný chléb s jablky, banánem a sušeným ovocem podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.