5- minutová kávová zmrzlina, kterou si zamilujete: Vůně kávy a nebesky jemná chuť

Tato zmrzlina ulahodí každému milovníkovi kávy! Vychutnejte si lahodnou chuť krémové kávové zmrzliny, která se vám rozplyne v ústech. Ideální a neodolatelně chutné osvěžení zejména během horkých letních dnů. Tento unikátní recept na magickou kávovou zmrzlinu pochází z YouTube kanálu Zuckergenuss.

Zdroj: Zuckergenuss

Ingredience

  • 20 g instantní kávy
  • 80 g krystalového cukru
  • 100 ml velmi studené vody
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 100 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 50 g čokolády
  • 20 g lískových ořechů

Postup

1) Příprava kávového krému: Do misky nasypte kávu, přidejte cukr a nalijte studenou vodu. Mixérem vyšlehejte do krémové konzistence.

2) Příprava šlehačky: Do samostatné misky nalijte smetanu a vyšlehejte ji mixérem do tuhého krému. Poté přidejte kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání.

3) Spojení směsí: Do šlehačky přidejte kávový krém a špachtlí jemně smíchejte, dokud nevznikne jednotná směs.

4) Přidání čokolády: Čokoládu nasekejte na malé kostičky a vmíchejte do směsi.

5) Zmrazení: Přelijte směs do formy, zarovnejte a vložte do mrazničky na 4-5 hodin.

6) Podávání: Na tvrdé podložce nasekejte lískové ořechy. Zmrzlinu naservírujte do sklenic a posypte lískovými ořechy.

Jak můžeme servírovat kávovou zmrzlinu?

  • S ovocem: Kombinace kávy a ovoce je osvěžující. Zkuste jahody, maliny, banány nebo jiné ovoce podle chuti.
  • Se šlehačkou: Šlehačka dodá zmrzlině nadýchanost a krémovost.
  • S čokoládou: Nastrouhaná čokoláda nebo čokoládová omáčka dodají zmrzlině hořkosladkou chuť.
  • S ořechy: Nasekané ořechy (vlašské, lískové, mandle) dodají zmrzlině křupavost.

Přejeme vám dobrou chuť!