Tato zmrzlina ulahodí každému milovníkovi kávy! Vychutnejte si lahodnou chuť krémové kávové zmrzliny, která se vám rozplyne v ústech. Ideální a neodolatelně chutné osvěžení zejména během horkých letních dnů. Tento unikátní recept na magickou kávovou zmrzlinu pochází z YouTube kanálu Zuckergenuss.
Ingredience
- 20 g instantní kávy
- 80 g krystalového cukru
- 100 ml velmi studené vody
- 300 ml smetany ke šlehání
- 100 g slazeného kondenzovaného mléka
- 50 g čokolády
- 20 g lískových ořechů
Postup
1) Příprava kávového krému: Do misky nasypte kávu, přidejte cukr a nalijte studenou vodu. Mixérem vyšlehejte do krémové konzistence.
2) Příprava šlehačky: Do samostatné misky nalijte smetanu a vyšlehejte ji mixérem do tuhého krému. Poté přidejte kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání.
3) Spojení směsí: Do šlehačky přidejte kávový krém a špachtlí jemně smíchejte, dokud nevznikne jednotná směs.
4) Přidání čokolády: Čokoládu nasekejte na malé kostičky a vmíchejte do směsi.
5) Zmrazení: Přelijte směs do formy, zarovnejte a vložte do mrazničky na 4-5 hodin.
6) Podávání: Na tvrdé podložce nasekejte lískové ořechy. Zmrzlinu naservírujte do sklenic a posypte lískovými ořechy.
Jak můžeme servírovat kávovou zmrzlinu?
- S ovocem: Kombinace kávy a ovoce je osvěžující. Zkuste jahody, maliny, banány nebo jiné ovoce podle chuti.
- Se šlehačkou: Šlehačka dodá zmrzlině nadýchanost a krémovost.
- S čokoládou: Nastrouhaná čokoláda nebo čokoládová omáčka dodají zmrzlině hořkosladkou chuť.
- S ořechy: Nasekané ořechy (vlašské, lískové, mandle) dodají zmrzlině křupavost.
Přejeme vám dobrou chuť!