Gurmánské zapečené špagety v lahodné smetanovo-sýrové omáčce se zeleninou a sýrem čedar jsou dokonalou kombinací chutí, která rozehřeje vaše chuťové pohárky. Tento recept je ideální pro ty, kteří mají rádi špagety na jakýkoli způsob. Jednoduchá příprava a skvělý výsledek vás zaručeně přemluví, abyste tento chod zařadili do svého kulinářského repertoáru. Pojďme na to!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Zapečené špagety v smetanovo-sýrové omáčce se zeleninou a čedarem
Co budeme potřebovat:
- 300 g špagety + vroucí osolená voda
Omáčka:
- 40 g máslo – na smažení
- 1 sladká červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce mouka
- 250 ml kuřecí vývar
- 125 ml smetana na vaření
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 100 g sýr parmazán
Ostatní:
- 100 g sýr čedar – na závěrečné posypání
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce na sporáku s vroucí osolenou vodou vložte špagety, které vařte na mírném ohni podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente.
2. Omáčka: Do pánve s rozehřátým máslem vsypejte nadrobno nakrájenou sladkou červenou papriku – promíchejte a smažte na mírném ohni několik minut. Pak vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli a společně smažte. Dále do pánve vmíchejte nadrobno nakrájený česnek a přisypejte mouku. Promíchejte.
3. Následně ingredience v pánve podlijte kuřecím vývarem a přilijte smetanu na vaření. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, vsypejte čerstvě nasekanou petrželku a strouhaný sýr parmazán – pořádně promíchejte a omáčka je hotová!
4. Do výsledné omáčky vmíchejte uvařené špagety al dente, důkladně promíchejte a přendejte je do zapékací mísy.
5. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.
6. Po uplynutí doby pečení vyndejte zapékací mísu z trouby a posypejte strouhaným sýrem čedar – čím více sýra, tím lépe.
7. Pečte další 3-5 minut, nebo dokud se sýr nerozteče.
8. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!