Objevte dokonalou kombinaci chutí v našem receptu na zapečené vepřové plátky s jogurtovo-sýrovou náplní, podávané na bramborách s cibulí a salátem. Tento lákavý pokrm je doplněný o svěží salát, což celé jídlo činí nejen výživné, ale i esteticky přitažlivé. Je to ideální volba pro rodinný oběd nebo večeři, kdy chcete nabídnout něco opravdu speciálního.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené vepřové plátky s jogurtovo-sýrovou náplní na cibulových bramborách s lahodným salátem
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 800-1000 g vepřové maso
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá uzená paprika – podle chuti
- rostlinný olej – na potření
Základ:
- 1,2 kg – 1,5 kg brambor
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušená bazalka – podle chuti
- sušená petrželka – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
- olivový olej – na pokapání
- 1 velká cibule
Směs:
- 150 g sýr mozzarella
- 1 lžička hořčice
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce bílý jogurt/zakysaná smetana
Salát:
- 2 střední salátové okurky
- 1/2 šálku zelené olivy
- 1 hrnek konzervované kukuřice
- svazek jarní cibulky a petrželky
- 3-4 vařená vejce
- 1 lžíce majonéza
- 1 lžíce zakysaná smetana/bílý jogurt
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Na zdobení a posypání:
- čerstvě nasekaný kopr
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Nakrájejte vepřové maso na stejnosměrné plátky (steaky), které přikryjte fólií, pak z jedné strany vyklepejte a posypejte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou uzenou paprikou – masírujte rukou, aby se koření vstřebalo. Následně maso otočte na druhou stranu a každý kousek masa lehce naříznete, poté posypejte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou uzenou paprikou a pokapejte olivovým olejem – masírujte rukou, aby se vše koření smíchalo.
2. Okořeněné maso pokládejte na sebe a přikryjte fólií, aby nevyschlo.
3. Základ: Do plechu na pečení vložte nakrájené brambory na kostičky, které posypejte solí, černým mletým pepřem, sušenou bazalkou, sušenou petrželkou, červenou mletou paprikou a pokapejte olivovým olejem – dobře promíchejte a rozprostřete na ně jemně nakrájenou cibuli, na kterou pokládejte okořeněné plátky masa.
4. Směs: Do misky nasypejte nastrouhaný sýr mozzarella, přidejte hořčici, majonézu a dochuťte zakysanou smetanou/bílým jogurtem, solí a černým mletým pepřem – pořádně promíchejte.
5. Výslednou směs lžící naneste a pěkně rozetřete na vepřové plátky masa a přikryjte vlhkým pergamenem a alobalem.
6. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 200 °C. Po 40 minutách odstraňte alobal, pergamen a pečte dál dozlatova.
7. Salát: Do salátové mísy vložte nakrájené salátové okurky, nakrájené zelené olivy, pak vsypejte konzervovanou kukuřici, nasekaný svazek jarní cibulky a čerstvé petrželky. Dále vmíchejte nakrájené vejce na tvrdo a dochuťte majonézou, zakysanou smetanou/bílým jogurtem, solí a černým mletým pepřem – důkladně promíchejte.
8. Na závěr zapečené vepřové plátky s jogurtovou náplní se sýrem na bramborách s cibulí podávejte s lahodným salátem a ozdobte-posypejte čerstvě nasekaným koprem. Podávejte hlavně s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!