Vepřové maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem na delikátní pečené vepřové maso vcelku potřené bylinkovou směsí. Příprava tohoto skvělého jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd, na kterém si velmi lahodně pochutnáte. Zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Delikátní pečené vepřové maso v celku potřené bylinkovou směsí
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 2 kg vepřové maso
- sůl – podle chuti
- 100 g másla – na smažení
- 2 kostky másla
Směs na potření:
- 2 lžíce sušené oregano
- 1 lžíce sušený tymián
- 1 lžíce sušený rozmarýn
- 1 lžíce sušená petrželka
- 1 lžička kmín
- 1 lžička červená mletá paprika
- 1 lžička prolisovaný česnek
- 1 lžička soli
- olivový olej – podle potřeby
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Na čistou plochu položte vepřové maso vcelku, které z obou stran posypejte solí.
2. Směs na potření: Do misky nasypejte sušené oregano, sušený tymián, sušený rozmarýn, sušenou petrželku, kmín, červenou mletou papriku, prolisovaný česnek, sůl a přilijte olivový olej – dobře lžíci promíchejte.
3. Do pánve s rozehřátým máslem položte vepřové maso vcelku, které smažte z obou stran dozlatova a po smažení maso přendejte na talíř.
4. Zapékací mísu vyložte alobalem a položte maso, do kterého udělejte jemně zářezy a hřbet potřete připravenou bylinkovou směsí. Pak položte 2 kostky másla a přikryjte alobalem.
5. Pečte v předehřáté troubě 80-90 minut při 180 °C.
6. Po uplynutí doby pečení vyjměte mísu z trouby, odstraňte alobal a vyndejte maso, které přelijte vlastní šťávou.
Delikátní pečené vepřové maso vcelku potřené bylinkovou směsí podávejte s oblíbenou přílohou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!