Vítáme vás u další lahodné kuchařské výzvy! Dnešním hrdinou naší kuchyně je vepřová panenka s lahodnou houbovo-mrkvovou směsí, zabalená ve slanině. Tento šťavnatý pokrm doprovází křupavě pečené brambory, které dodávají dokonalou rovnováhu chuti. Připravte se na skvělou kulinářskou zkušenost plnou lahodných kombinací!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka plněná houbovo-mrkvovou směsí ve slaninkovém obalu s pečenými bramborami
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 1 kg vepřová panenka
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušený tymián + italské bylinky – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
Směs:
- rostlinný olej – na smažení
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 200 g houby
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 200 ml mléko
Ostatní:
- 100 g tvrdý sýr
- 250 g slanina – na obalování
Příloha:
- 1 kg nové brambory ve slupce + vroucí voda + sůl
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušený tymián – podle chuti
Na zdobení a posypání:
- zelená jarní cibule
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Vepřovou panenku překrojte na polovinu, ale né úplně a posypte solí, černým mletým pepřem, sušeným tymiánem smíchaným s italskými bylinky a červenou mletou paprikou – ručně masírujte, aby se všechno koření vstřebalo.
2. Směs: Do pánve s rozehřátým olejem vsypte jemně nakrájenou cibuli a smažte ji na mírném ohni dozlatova. Pak k ní přidejte nastrouhanou mrkev, nakrájené houby na půlměsíce a dochuťte solí a černým mletým pepřem – dobře promíchejte. Nakonec přilijte mléko a společně vařte na mírném ohni.
3. Do hrnce vložte nové brambory ve slupce, které zalijte vodou a osolte – vařte na mírném ohni.
4. Následně si na pergamen na plechu pokládejte plátky slaniny ve tvaru šípky a položte okořeněnou vepřovou panenku. Do její středu dejte připravenou směs a plátky tvrdého sýra.
5. Plněnou vepřovou panenku zabalte do slaninového obalu, pak do pergamenu, poté do alobalu a položte kolmo na plech vyložený alobalem. Kolem ní naaranžujte vařené brambory ve slupce v celku, které trochu stlačte a dochuťte je solí, černým mletým pepřem a sušeným tymiánem.
6. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C.
7. Po upečení vyndejte plech z trouby, přendejte brambory na talíř a odstraňte z panenky pergamen a alobal.
8. Na závěr ozdobte-posypejte nasekanou jarní zelenou cibulkou a společně podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!