Vepřová panenka plněná houbovo-mrkvovou směsí ve slaninkovém obalu s pečenými bramborami

Vítáme vás u další lahodné kuchařské výzvy! Dnešním hrdinou naší kuchyně je vepřová panenka s lahodnou houbovo-mrkvovou směsí, zabalená ve slanině. Tento šťavnatý pokrm doprovází křupavě pečené brambory, které dodávají dokonalou rovnováhu chuti. Připravte se na skvělou kulinářskou zkušenost plnou lahodných kombinací!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vepřová panenka plněná houbovo-mrkvovou směsí ve slaninkovém obalu s pečenými bramborami
Zdroj: Jeden Tag köstlich

Vepřová panenka plněná houbovo-mrkvovou směsí ve slaninkovém obalu s pečenými bramborami

Co budeme potřebovat:

Maso:

  • 1 kg vepřová panenka
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • sušený tymián + italské bylinky – podle chuti
  • červená mletá paprika – podle chuti

Směs:

  • rostlinný olej – na smažení
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 200 g houby
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 200 ml mléko

Ostatní:

  • 100 g tvrdý sýr
  • 250 g slanina – na obalování

Příloha:

  • 1 kg nové brambory ve slupce + vroucí voda + sůl
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • sušený tymián – podle chuti

Na zdobení a posypání:

  • zelená jarní cibule

Jak budeme postupovat:

1. Maso: Vepřovou panenku překrojte na polovinu, ale né úplně a posypte solí, černým mletým pepřem, sušeným tymiánem smíchaným s italskými bylinky a červenou mletou paprikou – ručně masírujte, aby se všechno koření vstřebalo.

Zapečená slaninová vepřová panenka plněná s mrkvovou-houbovou náplní podávaná s křupavými brambory
Zdroj: Jeden Tag köstlich
Zapečená slaninová vepřová panenka plněná s mrkvovou-houbovou náplní podávaná s křupavými brambory
Zdroj: Jeden Tag köstlich

2. Směs: Do pánve s rozehřátým olejem vsypte jemně nakrájenou cibuli a smažte ji na mírném ohni dozlatova. Pak k ní přidejte nastrouhanou mrkev, nakrájené houby na půlměsíce a dochuťte solí a černým mletým pepřem – dobře promíchejte. Nakonec přilijte mléko a společně vařte na mírném ohni.

Zapečená slaninová vepřová panenka plněná s mrkvovou-houbovou náplní podávaná s křupavými brambory
Zdroj: Jeden Tag köstlich
Zapečená slaninová vepřová panenka plněná s mrkvovou-houbovou náplní podávaná s křupavými brambory
Zdroj: Jeden Tag köstlich

3. Do hrnce vložte nové brambory ve slupce, které zalijte vodou a osolte – vařte na mírném ohni.

Zapečená slaninová vepřová panenka plněná s mrkvovou-houbovou náplní podávaná s křupavými brambory
Zdroj: Jeden Tag köstlich

4. Následně si na pergamen na plechu pokládejte plátky slaniny ve tvaru šípky a položte okořeněnou vepřovou panenku. Do její středu dejte připravenou směs a plátky tvrdého sýra.

Zapečená slaninová vepřová panenka plněná s mrkvovou-houbovou náplní podávaná s křupavými brambory
Zdroj: Jeden Tag köstlich
Zapečená slaninová vepřová panenka plněná s mrkvovou-houbovou náplní podávaná s křupavými brambory
Zdroj: Jeden Tag köstlich
Zapečená slaninová vepřová panenka plněná s mrkvovou-houbovou náplní podávaná s křupavými brambory
Zdroj: Jeden Tag köstlich

5. Plněnou vepřovou panenku zabalte do slaninového obalu, pak do pergamenu, poté do alobalu a položte kolmo na plech vyložený alobalem. Kolem ní naaranžujte vařené brambory ve slupce v celku, které trochu stlačte a dochuťte je solí, černým mletým pepřem a sušeným tymiánem.

Vepřová panenka plněná houbovo-mrkvovou směsí ve slaninkovém obalu s pečenými bramborami
Zdroj: Jeden Tag köstlich
Vepřová panenka plněná houbovo-mrkvovou směsí ve slaninkovém obalu s pečenými bramborami
Zdroj: Jeden Tag köstlich
Vepřová panenka plněná houbovo-mrkvovou směsí ve slaninkovém obalu s pečenými bramborami
Zdroj: Jeden Tag köstlich
Vepřová panenka plněná houbovo-mrkvovou směsí ve slaninkovém obalu s pečenými bramborami
Zdroj: Jeden Tag köstlich

6. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C.

7. Po upečení vyndejte plech z trouby, přendejte brambory na talíř a odstraňte z panenky pergamen a alobal.

Vepřová panenka plněná houbovo-mrkvovou směsí ve slaninkovém obalu s pečenými bramborami
Zdroj: Jeden Tag köstlich
Vepřová panenka plněná houbovo-mrkvovou směsí ve slaninkovém obalu s pečenými bramborami
Zdroj: Jeden Tag köstlich

8. Na závěr ozdobte-posypejte nasekanou jarní zelenou cibulkou a společně podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Vepřová panenka plněná houbovo-mrkvovou směsí ve slaninkovém obalu s pečenými bramborami
Zdroj: Jeden Tag köstlich
Vepřová panenka plněná houbovo-mrkvovou směsí ve slaninkovém obalu s pečenými bramborami
Zdroj: Jeden Tag köstlich

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: