Zapečená brokolice s bramborem: Rychlý a snadný oběd

Zapečená brokolice s brambory je skvělým příkladem jednoduchého, ale nesmírně chutného jídla, které je ideální jako hlavní chod nebo jako bohatá příloha. Toto jídlo kombinuje zdravé ingredience jako brokolici a brambory s bohatou chutí smetany, česneku, soli a pepře, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Výsledkem je lahodný pokrm, který jistě zaujme každého člena vaší rodiny. Níže naleznete postup přípravy tohoto výborného jídla.

Zdroj: Dana Houšková

Co budeme potřebovat:

  • Brambory, nakrájené na menší kousky
  • Brokolici, oddělenou na růžičky a měkkou část košťálu nakrájenou na kousky
  • 1 balení 30% smetany
  • Několik stroužků česneku
  • Sůl
  • Pepř

Jak budeme postupovat:

1) Příprava smetanové směsi: Do jedné 30% smetany prolistujte několik stroužků česneku, přidejte trochu soli a pepře a promíchejte.

2) Vrstvení do zapékací mísy: Na dno zapékací mísy rozložte nakrájené brambory. Brambory lehce osolte, opepřte a pokapejte smetanou s česnekem.

3) Přidání brokolice: Na brambory rozložte polovinu připravené brokolice. Opakujte proces solení, pepření a pokapání smetanou.

4) Další vrstvy: Postupně střídejte vrstvy brambor a brokolice, dokud nevyužijete všechny ingredience, přičemž končete vrstvou brambor. Každou vrstvu lehce osolte, opepřete a pokapejte smetanou s česnekem.

5) Zapékání: Zapékací mísu přiklopte a vložte do předehřáté trouby. Pečte, dokud není jídlo zapečené do růžova a brambory s brokolicí jsou měkké.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Zapečená brokolice s brambory je vynikající a zdravý pokrm, který se hodí k jakékoliv příležitosti. Díky kombinaci základních ingrediencí a jednoduché přípravy je to ideální volba pro každého, kdo hledá rychlý a chutný oběd nebo večeři. Tento recept je důkazem, že i s minimem ingrediencí lze vytvořit nádherné a chutné jídlo. Užijte si každé sousto tohoto bohatého a uspokojivého pokrmu!