Čertovské plátky se šťouchaným bramborem

Představíme si recept na pikantní a aromatické Čertovské plátky, které jsou vynikající volbou pro milovníky ostrých chutí. Tento pokrm se skládá z kotlet, které jsou marinovány v bohaté směsi vajec, kmínu, česneku, kari, majoránky a pálivé papriky, a následně smažené dozlatova. K tomu podáváme šťouchané brambory s cibulkou, slaninou, česnekem a nať jarní cibulky, což celému jídlu dodává další rozměr chutí. Tento recept je ideální pro víkendové obědy nebo večeře, kdy chcete překvapit rodinu nebo přátele něčím opravdu výjimečným.

Zdroj: Renata Fischerová

Co budeme potřebovat:

Čertovské plátky:

  • 1 kg kotlet
  • 17 lžiček solamylu
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 8 stroužků česneku
  • 2 lžičky kari
  • 6 vajec
  • 4 lžíce majoránky
  • 2 lžičky pálivé papriky
  • Olej na smažení
  • Sůl

Stouchané brambory:

  • Brambory
  • Cibulka
  • Slanina
  • Česnek
  • Nať jarní cibulky

Jak budeme postupovat:

1) Příprava masa: Kotlety nakrájíme a lehce naklepeme. Vejce rozšleháme v míse a přidáme solamyl, mletý kmín, nasekané stroužky česneku, kari, majoránku a pálivou papriku. Vše důkladně promícháme.

2) Marinování: Maso lehce osolíme a vložíme do připravené marinády, aby bylo celé ponořené. Míso přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici odpočívat a nasáknout chutěmi.

3) Smažení: Následující den maso osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

4) Příprava šťouchaných brambor: Brambory uvaříme, stlačíme a smícháme s osmaženou cibulkou, slaninou, česnekem a nakrájenou nať jarní cibulky. Tuto směs dochutíme podle chuti solí a pepřem.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Čertovské plátky jsou skvělým příkladem toho, jak mohou běžné ingredience v kombinaci s bohatým kořením vytvořit nezapomenutelný kulinářský zážitek. Tento pikantní a chutný pokrm je jistě oceněn na jakékoli tabuli a stane se oblíbeným u všech, kdo mají rádi trochu ostrého. Spojení s domácími šťouchanými bramborami pak jídlo dokonale doplňuje. Přejeme vám dobrou chuť!