Bramborové knedlíky s uzeným masem, kysané zelí a smažená cibulka

Představte si lahodný a sycený oběd, který kombinuje chutě tradiční české kuchyně. Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, podávané s kysaným zelím a zlatavě smaženou cibulkou, jsou jídlem, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento recept vám ukáže, jak si připravit tento chutný pokrm krok za krokem.

Zdroj: Alena Majdová – starší

Co budeme potřebovat

Na knedlíky:

  • 1,20 kg brambor
  • 400 g hrubé mouky
  • 400 g hrubé krupice
  • 1 ks vejce
  • 150 g uzeného masa (vařené)
  • Sůl

Na přílohu:

  • 400 g kysané zelí
  • 2 ks cibule
  • 3 lžíce sádla
  • Kmín
  • 1 lžička hladké mouky na jíšku
  • Cukr na dochucení

Jak budeme postupovat

1) Příprava knedlíků: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme těsto a necháme chvilku odpočinout.

2) Příprava zelí: Kysané zelí překrájíme, dáme do kastrolu, přidáme kmín, přelijeme vařící vodou a dusíme asi 20 minut. Pak na lžíci sádla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme jíšku. Zamícháme ji do zelí a dusíme ještě asi 10 minut. Dochutíme cukrem.

3) Plnění knedlíků: Uzené maso nakrájíme na kousky. Z těsta uděláme váleček, rozdělíme na dílky, z každého uděláme placku a do středu dáme kousky masa. Zabalíme a vložíme do vroucí vody.

4) Vaření knedlíků: Vaříme v lehce osolené vodě přibližně 10 minut.

5) Smažení cibulky: Druhou cibuli nakrájíme a orestujeme na zbytku sádla dozlatova.

6) Podávání: Knedlíky podáváme s dušeným zelím a přelité smaženou cibulkou.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tento recept na bramborové knedlíky s uzeným masem, kysané zelí a smaženou cibulkou je dokonalým příkladem tradiční české kuchyně. Je to jídlo, které zahřeje na těle i na duši a zaručeně si na něj pochutnáte. Vychutnejte si tuto klasiku, která nikdy nezklame.