Představte si lahodnou kombinaci mletého masa a zeleniny, vše spojené dohromady v podobě šťavnatých karbanátků. Připravte se na chuťovou symfonii, která vás zahřeje i v nejchladnějších dnech. Masové karbanátky se zelím a mrkví – jednoduché, lahodné a vždy spolehlivé!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Masové karbanátky se zelím a mrkví
Co budeme potřebovat:
- 2 cibule
- 2 mrkve
- Dostatečné množství rostlinného oleje na smažení
- 1/2 středně velké hlávky zelí
- 600 gramů mletého masa
- Sůl a mletý černý pepř podle chuti
- Koriandr
- 2 stroužky česneku
- 2 čerstvé rajčata
- 1 čajová lžička krystalového cukru
- 6 polévkových lžic zakysané smetany
- Petrželka na ozdobu
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli a mrkev nasekáme na malé kousky a nastrouháme.
2. Na pánvi, kde jsme rozpálili trochu rostlinného oleje, orestujeme cibuli a mrkev.
3. Přidáme na tenké proužky nakrájené zelí a dusíme na mírném ohni. Když je zelenina měkká, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
4. K vychladlé zelenině přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, koriandr a vše důkladně promícháme. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky a opečeme je na pánvi.
5. Pro omáčku orestujeme na oleji nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Rajčata nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k zelenině na pánvi. Omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec přidáme zakysanou smetanu.
6. Do vymazané zapékací mísy uložíme masové karbanátky a přelijeme je připravenou omáčkou.
7. Fašírky pečeme 35 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů Celsia. Po upečení je ozdobíme petrželovou natí.
Hotovo! Dobrou chuť!