Jednoduchá vepřová sekaná ideální jako nedělní oběd

Vítejte u receptu na jednoduchou vepřovou sekanou, která je ideální volbou pro nedělní oběd! Tato tradiční pochoutka vám přinese nejen chutný zážitek, ale také pohodovou atmosféru rodinného stolu. Připravte se na lahodné kousky masa, které zaručeně potěší všechny milovníky dobrého jídla.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Jednoduchá vepřová sekaná ideální jako nedělní oběd
Zdroj: cooklikeczechs.com

Vepřová sekaná

Co budeme potřebovat:

  • 675 g vepřového masa mletého
  • 160 ml studeného mléka
  • ½ šálku strouhanky z bílého chleba
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 lžičky sušeného majoránku
  • 2 lžičky soli

Jak budeme postupovat:

1. Vložte mleté maso do velké mísy, přilijte studené mléko a přidejte strouhanku, vejce a rozdrcené stroužky česneku. Osolte a přidejte sušený majorán.

Jednoduchá vepřová sekaná ideální jako nedělní oběd
Zdroj: cooklikeczechs.com

2. Nejprve směs hrubě promíchejte vidličkou a poté ji rukama upravte do hladké, téměř kašovité hmoty. Směs musí být důkladně hnětena prsty. Hotová masová hmota musí být studená, ne příliš teplá zpracováním.

Jednoduchá vepřová sekaná ideální jako nedělní oběd
Zdroj: cooklikeczechs.com

3. Pokud si nejste jisti, zda je směs na mleté maso správně dochucená, osmahněte si malou placičku na pánvi a ochutnejte. Podle potřeby dochuťte.

4. Vytvořte dobře hnětenou a dochucenou směs do podoby rolády, které lehce zaklepejte na pracovní plochu, aby se odstránili vzduchové bubliny uvnitř. Pokud se maso příliš lepí na vaše ruce, opláchněte si ruce studenou vodou.

5. Znovu vytvarujte do pěkného tvaru a přeneste je na plech.

6. Přelijte trochou vody a pečte je 1 hodinu v troubě předehřáté na 180 °C.

Jednoduchá vepřová sekaná ideální jako nedělní oběd
Zdroj: cooklikeczechs.com

7. Občas za pečení přelijte šťávu ze smaženého masa nebo přidejte asi půl šálku vody, pokud se tekutina v plechu odpaří. Pravidelným potíráním během pečení získá masová sekaná na povrchu zlatavou a křupavou kůrku.

Jednoduchá vepřová sekaná ideální jako nedělní oběd
Zdroj: cooklikeczechs.com

Hotovo! Dobrou chuť!