Na těstoviny i k masu: Nejrychlejší houbová omáčka

Tato krémová houbová omáčka je ideální volbou pro ty, kteří chtějí rychle a snadno připravit chutnou a univerzální přílohu. Hodí se jak k těstovinám, tak i jako doplněk k masu. Díky jednoduchosti a rychlosti přípravy je skvělým řešením pro běžný oběd nebo večeři.

Zdroj: quora.com

Co budeme potřebovat:

  • 500 g čerstvých hub nebo žampionů
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Sůl, černý mletý pepř podle chuti
  • 1 smetanu ke šlehání (33%)

Postup:

1) Příprava hub: Houby důkladně očistíme, nakrájíme a přendáme na pánev. Přidáme trochu vody, osolíme a vaříme bez pokličky, dokud houby nezměknou a voda se neodpaří.

2) Vytvoření omáčky: K uvařeným houbám přilijeme smetanu, ve které jsme předem rozmíchali hladkou mouku. Směs vaříme za stálého míchání několik minut, dokud omáčka nezhoustne.

3) Dochucení: Omáčku ochutíme solí a černým mletým pepřem podle chuti. Pokud máte rádi, můžete přidat i další koření podle vašeho výběru.

4) Servírování: Hotovou omáčku můžeme před podáváním posypat nasekanou petrželkou pro zvýraznění chuti a zlepšení vzhledu.

Tato houbová omáčka je výborná nejen pro její jednoduchost a rychlost přípravy, ale také pro univerzálnost použití. Bude skvěle doplňovat širokou škálu jídel, od těstovin až po různé druhy masa.

Zelný salát s mrkví a česnekem: Skvěle doplní jakékoliv jídlo

Užijte si lahodnou chuť této omáčky a překvapte své blízké rychlým a chutným obědem nebo večeří.