Absolutně jednoduchý ovocný koláč, který si rychle napečete, když vás přepadne chuť na sladké

Představte si scénář, kdy vás nečekaně navštíví přátelé, nebo když vás prostě přepadne neodolatelná chuť na něco sladkého. Na scéně se objevuje tento absolutně jednoduchý ovocný koláč, který je tak snadný na přípravu, že vás nikdy nenechá ve štychu. Je ideální pro každého, kdo hledá rychlou a efektní sladkou pochoutku, dokonce i pro ty, kteří jsou na začátku své kuchařské kariéry. Nevyžaduje absolutní přesnost, takže se nemusíte bát, že by se něco nepovedlo.

Zdroj: Orchideli

Co budeme potřebovat:

  • 5 vajec
  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek oleje
  • 2,5 šálku polohrubé mouky (220 ml šálek)
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 kg libovolného ovoce
  • Vanilková esence (volitelně)

Jak budeme postupovat:

1) Příprava ingrediencí: Vejce nechte dosáhnout pokojové teploty alespoň hodinu předem. Troubu si předehřejte na 170 stupňů.

2) Vytvoření těsta: Vejce utřete s cukrem do hladka. Postupně přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec olej. Míchejte, dokud nebude těsto jednotné.

3) Příprava plechu: Plech vyložte pečícím papírem a na něj nalijte připravené těsto.

4) Přidání ovoce: Na těsto rovnoměrně rozložte ovoce, které jemně ponořte do těsta. Ovoce můžete dle chuti posypat ještě cukrem nebo skořicí.

5) Pečení: Koláč pečte v předehřáté troubě přibližně 35 až 40 minut.

6) Dokončení: Po upečení nechte koláč vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Vyzkoušejte také: Koláč s jablečnou vrstvou a smetanovou peřinkou

VIDEO NÁVOD:

Tento koláč je dokonalým řešením pro každou příležitost. Jeho příprava je tak jednoduchá a rychlá, že se stane vaším spolehlivým receptem, kdykoliv budete potřebovat zachránit situaci nebo jen uspokojit svou chuť na něco sladkého.