Koláč s jablečnou vrstvou a smetanovou peřinkou

Připravte se na kouzlo tohoto neodolatelného koláče s jablečnou vrstvou a smetanovou peřinkou, který je dokonalou kombinací chutí a textur. Tento recept je ideální pro každou příležitost, od rodinných oslav až po chvíle, kdy si chcete dopřát něco výjimečně dobrého. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek je tak úžasný, že se stane okamžitým hitem u vašich blízkých.

Zdroj: Moja mala kuhinja

Co budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 130 ml oleje
  • 200 g krystalového cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 130 ml vody
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1 balení vanilkového cukru

Náplň:

  • 900 ml vody
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 kg oloupaných a nakrájených jablek
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 100 ml vody

Na ozdobu:

  • 2 kelímky smetany na šlehání

Jak budeme postupovat:

1) Oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s olejem, postupně přidáváme vanilkový cukr a vodu, až do hladka. Do této směsi vmícháme mouku s práškem do pečiva.

2) Plech na pečení si vymažeme a vysypeme moukou. Na plech navrstvíme těsto a pečeme při 180 stupňů po dobu 20 minut.

3) Pro náplň ve vodě rozpustíme moučkový cukr, přidáme nakrájená jablka a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme pudinkové prášky rozmíchané ve vodě a vaříme do zhoustnutí. Tuto horkou směs navrstvíme na upečené těsto a necháme vychladit.

4) Na závěr ozdobíme koláč vyšlehanou smetanou na šlehání.

Prudce návykový Salko koláč s jablky: Úžasný dezert ke kávě, lepší nepečený koláček nenajdete

Tento koláč s jablečnou vrstvou a smetanovou peřinkou je skutečným důkazem, že někdy jsou to právě ty nejjednodušší recepty, které přinášejí největší radost. Dopřejte si tento lahodný dezert a nechte se unášet jeho neodolatelnou chutí.