Rybí filé na citrónově-česnekovém másle v troubě – jednoduché a rychlé

Objevte chutě s tímto jednoduchým a rychlým receptem na rybí filé na citrónově-česnekovém másle v troubě. Ideální volba pro lehkou večeři, tento recept kombinuje svěží chuť citrónu s aromatickým česnekem a máslem, což vytváří neodolatelné spojení. Připravte se na skutečnou pochoutku, která potěší každého milovníka ryb!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Rybí filé na citronovo-česnekovém másle v troubě
Zdroj: KAZAN

Rybí filé na citrónově-česnekovém másle v troubě

Co budeme potřebovat:

Směs na potíraní:

  • 60 g rozpuštěné máslo
  • citronová šťáva z 1/2 citronu
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá petrželka – podle chuti
  • 1/2 lžičky sladká mletá červená paprika

Ostatní:

  • 500 g filet z bílé ryby
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • olivový olej – na vymazání mísy

Jak budeme postupovat:

1. Směs na potíraní: Do misky si nalijte rozpuštěné máslo, přilijte šťávu z 1/2 citronu, dále přidejte česnek nakrájený nadrobno, vsypejte čerstvě nasekanou petrželku a dochuťte sladkou mletou červenou paprikou – promíchejte.

Rybí filé na citronovo-česnekovém másle v troubě
Zdroj: KAZAN

2. Filety z bílé ryby nakrájejte na častí a z obou stran posypejte solí a černým mletým pepřem.

Rybí filé na citronovo-česnekovém másle v troubě
Zdroj: KAZAN

3. Následně je pěkně vedle sebe položte do zapékací mísy vymazanou olivovým olejem, pak potřete připravenou směsí a naaranžujte půlměsíce citronu.

Rybí filé na citronovo-česnekovém másle v troubě
Zdroj: KAZAN
Rybí filé na citronovo-česnekovém másle v troubě
Zdroj: KAZAN
Rybí filé na citronovo-česnekovém másle v troubě
Zdroj: KAZAN

4. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.

5.  Po upečení vyjměte mísu z trouby a podávejte je s láskou a velkou chutí.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: