Skutečná pochoutka pro vaši návštěvu – česnekový posuch se sýrem a natí je ideálním řešením, pokud chcete své hosty překvapit originálním a neodolatelně chutným občerstvením. Připravte si tento jednoduchý, ale účinný pokrm a užijte si pochvaly od svých hostů, kteří si jistě tuto delikatesu oblíbí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Česnekový posuch se sýrem a natí
Co budeme potřebovat:
- 250 ml vlažné vody
- 5 g sušeného droždí
- 5 g cukru
- 25 ml rostlinného oleje
- 450 g hladké mouky
- 50 ml olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 3 g soli
- 20 g nasekané petrželové natě
- 20 g parmazánu
Jak budeme postupovat:
1. V míse smícháme hladkou mouku s vlažnou vodou, do které jsme předtím přidali sušené droždí, cukr, sůl a olej. Vypracujeme hladké těsto, které přeneseme do jiné mísy, přikryjeme a necháme kynout přibližně 30 minut.
2. Těsto posypeme moukou a přeneseme na desku, kde ho vyválíme na hrubší placku.
3. Placku poté přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme kynout dalších 15 minut.
4. V malé míse smícháme olivový olej s prolisovaným česnekem, solí a nastrouhaným parmazánem. Přidáme i nasekanou petrželovou nať.
5. Na povrchu placky vytvoříme mřížku a potřeme ji připravenou olejovou směsí. Můžeme posypat sezamovými semínky.
6. Placku vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180 °C přibližně 20-25 minut.
Tip: Tento česnekový posuch se sýrem je skvělým způsobem, jak připravit rychlý a chutný snack pro celou rodinu. Navíc, můžete ho přizpůsobit podle svých chutí – místo parmazánu můžete použít jiný tvrdý sýr.
Přejeme vám dobrou chuť!
VIDEO RECEPT: