Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na těstoviny s mletým masem ve smetaně a špenátové omáčce. Báječná večeře na stole!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Těstoviny s mletým masem ve smetaně a špenátové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 1 cibule
- 100 g uzené mozzarelly (nebo neuzené – podle chuti)
- 200 g těstovin
- olivový olej – na smažení
Směs:
- 400-500 g mletého drůbežího masa, v mém případě krůtího
- červená mletá paprika – podle chuti
- špetka mletého zázvoru
- špetka muškátového oříšku
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 2-3 stroužky česneku
- 330 ml sladké smetany 30%
- 3 hrsti čerstvého špenátu
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a mozzarellu nakrájejte na hrubé kostky.
2. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente – po uvaření je sceďte.
3. Na pánvi rozehřejte malé množství olivového oleje a vsypejte cibuli – smažte ji, dokud nezprůhlední a poté přidejte mleté maso – orestujte ho, přičemž ho dřevěnou vidličkou rozbijte na menší kousky. Když maso začne ztrácet růžovou barvu, posypejte ho červenou mletou paprikou, špetkou mletého zázvoru, špetkou muškátového oříšku, solí a černým mletým pepřem.
4. Následně přidejte rozdrcený česnek – chvíli restujte a potom maso zalijte sladkou smetanou, a když začne vřít, přidejte čerstvý špenát – promíchejte, nakonec vsypejte scezené těstoviny a na kostičky nakrájený sýr, potom přikryjte pokličkou – zahřívejte na mírném ohni, dokud se sýr nerozpustí.
5. Těstoviny s mletým masem ve smetaně a špenátové omáčce podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!