Domácí hruškový kompot: Chutná zimní zásoba!

Zavařte si kousky léta s tímto lahodným receptem na hruškový kompot. Připravte si zásoby teplých chutí na chladné zimní večery!

Zdroj: Iveta Krajdlová

Ingredience:

  • Hrušky (oloupané a nakrájené na kousky)
  • Voda s kyselinou citronovou (pro namočení hrušek)
  • Cukr krupice (2-3 lžíce nebo dle chuti)
  • Volitelné: hřebíček nebo kousek skořice
  • Převařená voda (pro zalití hrušek v sklenici)

Postup:

Příprava hrušek:

    1. Hrušky oloupejte a nakrájejte na kousky.
    2. Namočte hruškové kousky do vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědly.

Zavaření:

    1. Naskládejte hrušky do sklenic.
    2. Zasypete cukrem krupicí dle vaší chuti.
    3. Přidejte, pokud chcete, hřebíček nebo kousek skořice pro bohatší chuť.
    4. Zalijte hrušky převařenou vodou.
    5. Otřete okraje sklenic a pevně zavíčkujte.
    6. V zavařovacím hrnci zavařujte na 90 stupňů. Doba zavařování závisí na preferované tvrdosti hrušek – 30-45 minut. Pro měkčí konzistenci vařte déle.

Čtěte také:


Tip:

Uchovejte kompot v chladném a tmavém místě, aby si zachoval všechny své chutě a výživné hodnoty.

Patříte mezi vášnivé kuchařky a máte svůj oblíbený recept, neváhejte ho sdílet v naší facebookové skupině Recepty všeho druhu a inspirovat i ostatní čtenáře.