Okurkový salát se zakysanou smetanou

Přivítejte léto neodolatelným okurkovým salátem! Tato osvěžující kombinace křehkých okurek, šťavnaté červené cibule a voňavého kopru, završená jemnou zakysanou smetanou, vás okouzlí jednoduchostí a bohatstvím chutí. Pojďte se s námi ponořit do letního gurmánského zážitku plného čerstvosti a harmonie.

Okurkový salát se zakysanou smetanou
Zdroj: souspark.ru

Okurkový salát se zakysanou smetanou

Co budeme potřebovat:

  • 1 salátová okurka
  • 1/2  lžičky soli
  • 1/2 červené cibule + voda na zalití

Dresink – zálivka na salát:

  • 1 lžíce zakysaná smetana
  • 1/2  lžičky cukru
  • 1/2 lžíce vinný ocet
  • svazek čerstvého kopru
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Oloupejte z okurky slupku a nakrájejte ji na tenké kroužky. Kroužky okurky rozložte na síto, posypte solí a nechte 15 minut odležet.

2. Následně nakrájejte 1/2 červené cibuli na půlkolečka, pak ji zalijte vodou a rovněž nechte 15 minut louhovat.

3. Na přípravu zálivky: Smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a vinným octem, také  přidejte nasekaný čerstvý kopr na jemno – promíchejte.

4. Kroužky okurek a půlky cibule osušte v utěrce a přendejte do salátové mísy, pak je přelijte připravenou zálivkou, dochuťte solí a černým pepřem – promíchejte.

Okurkový salát se zakysanou smetanou
Zdroj: souspark.ru
Okurkový salát se zakysanou smetanou
Zdroj: souspark.ru

5. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.

Přátelé přejeme vám všem dobrou letní okurkovou chuť!