Připravte si lahodné cuketové bramboráky snadno a rychle

Bramborák s cuketou je skvělou kombinací dvou oblíbených zelenin, která dodává tomuto pokrmu jedinečnou chuť a vláčnost. Tato snadno připravitelná pochoutka je skvělým způsobem, jak využít sezónních surovin a připravit chutné a syté jídlo. Bramboráky můžete servírovat jako samostatný pokrm, přílohu nebo snídani.

Doporučujeme je podávat s kyselou smetanou nebo jemným jogurtem, což skvěle doplňuje jejich chuť. Buďte si jisti, že tento pokrm si oblíbí celá rodina a oceníte ho i vy díky jeho jednoduché přípravě a výbornému výsledku.

Zdroj: Monika Krbová
Co budeme potřebovat:
  • 3 středně velké brambory
  • 1 středně velká cuketa
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • Čerstvě mletý pepř
  • 1/2 lžičky mletého kmínu (dle chuti)
  • 3-4 lžíce oleje (pro smažení)

Jak budeme postupovat:

1) Brambory, cuketu a cibuli oloupejte. Brambory i cuketu nastrouhejte na jemném struhadle a cibuli nakrájejte na drobné kousky.

2) V míse smíchejte nastrouhané brambory, cuketu a cibuli. Přidejte vejce a promíchejte.

3) Přidejte hladkou mouku, sůl, pepř a mletý kmín. Důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny spojily dohromady.

4) Na pánvi zahřejte olej na střední teplotu.

5) Lžící nabírejte porce směsi a vkládejte je na rozpálenou pánev. Pomocí lžíce mírně rozmáčkněte, aby vznikly placičky.

6) Smažte bramboráky z obou stran do zlatova, což trvá asi 3-4 minuty na každé straně.

7) Hotové bramboráky dejte na talíř, aby se zbavily přebytečného oleje.

8) Podávejte teplé a doplňte je například zakysanou smetanou nebo čerstvými bylinkami.