Dnes vám přinášíme neodolatelný recept na propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou, který vás zaručeně okouzlí svou jedinečnou kombinací chutí a krémovou texturou. Tento koláč je ideální volbou pro všechny, kteří si rádi vychutnávají křehké a nadýchané těsto, spojené s bohatým a lahodným pudinkem. Vychutnáte si zde také lehkou a osvěžující šlehačku, která korunuje tento sladký dezert.
Tento koláč s pudinkem a šlehačkou je skvělým doplňkem na rodinné oslavy, přátelská posezení či jednoduše jako sladká pochoutka pro vás samotné. Můžete jej servírovat k odpolednímu čaji, nebo ho vychutnat jako dokonalý závěr skvělého jídla.
Co budeme potřebovat:
Pro těsto:
- 3 vejce
- 100 ml oleje
- 100 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 200 g polohrubé mouky
- 80 g cukru
- 1 lžíce kakaa
Pro náplň:
- 700 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 2 lžíce cukru
Pro šlehačku:
- 2 zakysané smetany
- 1 šlehačka
- 1 vanilkový cukr
Pro ozdobu:
- Nastrouhaná margotka
- Skořice (dle chuti)
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si uvařte pudink. Ve hrnci smíchejte mléko, pudinkový prášek a cukr. Přiveďte k varu za stálého míchání a vařte, dokud pudink nezhoustne. Poté odložte stranou a nechte vychladnout.
2) Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a připravte si plech vyložený pečícím papírem.
3) V míse smíchejte vejce, olej a mléko. Přidejte prášek do pečiva, mouku, cukr a kakao. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
4) Nalijte těsto na připravený plech a vyrovnávejte ho. V těstě vytvořte kopečky pudinku. Můžete použít lžičku nebo špachtli na dorty.
5) Pečte koláč v předehřáté troubě po dobu přibližně 30 minut, nebo dokud není těsto pevné a zlatavé.
6) Mezitím si připravte šlehačku. Ve větší míse smíchejte zakysané smetany, šlehačku a vanilkový cukr. Šlehejte směs, dokud nedosáhnete tuhé konzistence.
7) Po upečení nechte koláč vychladnout. Poté ho potřete připravenou šlehačkou, přidejte nastrouhanou margotku a jemně posypte skořicí.
8) Vychlazený koláč s pudinkem a šlehačkou je připraven k podávání. Můžete jej krájet na porce a servírovat jako sladký dezert k čaji nebo kávě.
Tento koláč je dokonalou kombinací nadýchaného těsta, krémového pudinku a lehké šlehačky. Jeho chuť a textura potěší každého milovníka sladkých pochoutek.