Fantastické čokoládovo-krémové kostky s mascarpone

Dnes si ukážeme recept na lahodné čokoládovo-krémové kostky s mascarpone, který je sice trochu pracnější, ale výsledek určitě stojí za to. Pojďme na to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
fantastické čokoládovo-krémové kostky s mascarpone
Zdroj: bidista.com

Čokoládovo-krémové kostky s mascarpone

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 4 vejce
  • 200 g krystalového cukru
  • 100 ml oleje
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g nahrubo nastrouhaných ořechů
  • 50 g kakaového prášku
  • špetka soli
  • 150 ml mléka
  • 1 bal. prášku do pečiva

Na čokoládový krém:

  • 300 g hořké čokolády
  • 300 ml smetany ke šlehání

Na světlý krém:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g bílé čokolády
  • 200 g mascarpone

Na polevu:

  • 100 g mléčné čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání

Jak budeme postupovat:

1. Vyšleháme vajíčka s cukrem, přidáme mléko a olej, dobře promícháme.

2. Přidáme mouku, kakao, ořechy, prášek do pečiva a sůl. Těsto dobře utřeme a navrstvíme na plech 20x25cm vystlaný pečícím papírem.

3. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut. Po upečení necháme těsto úplně vychladnout.

4. Připravíme si čokoládový krém: na plameni zahřejeme smetanu a poté do ní nalámeme čokoládu. Když se rozpustí, odstavíme z plamene, necháme úplně vychladnout a dáme na 2 hodiny do chladničky. Následně ušleháme jako klasickou šlehačku.

5. Světlý krém: uděláme totéž jako s tmavým krémem. Bílou čokoládu rozpustíme ve smetaně a necháme v chladničce vychladnout. Vyšleháme a smícháme s mascarpone.

6. Na studené těsto navrstvíme tmavý krém, světlý krém a nakonec polevu z rozpuštěné čokolády a smetany.

Přejeme dobrou chuť!