Pokud patříte mezi milovníky banánků v čokoládě a máte rádi domácí dezerty, tento si určitě připravte! Podmanivá kombinace banánu a čokolády si získá snad každého. Ideální zákusek na rodinné oslavy. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.
Co budeme potřebovat:
pohár = 200 ml
- 3 vejce
- 200 g krupicového cukru
- 3 PL mléka
- 1 šálek hladké mouky (200 ml)
- 3 PL kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 4 velké banány
Na polití:
- 200 ml mléka
Na šlehačku:
- 2 balení práškové šlehačky
- 250 ml studeného mléka
Na krém:
- 1 sklenice mléka
- 1,5 sklenice vody
- 1/2 šálku cukru
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 PL kakaa
Na polevu:
- 100 g čokolády na vaření
- CERA
Jak budeme postupovat:
1) Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Poté přidáme mléko, mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vše spolu důkladně smícháme. Vymažeme si formu olejem a vysypeme moukou. Nalijeme těsto a mírně poklepal plechem, aby vznikly bublinky. Upečeme.
2) Upečené těsto propícháme špejlí a polijeme rovnoměrně mlékem. Připravíme si šlehačku a necháme v lednici ztuhnout alespoň 1 hodinu. Mezitím si připravíme krém. Všechny ingredience na krém smícháme a uvaříme krém.
3) Následně si připravíme i čokoládovou polevu a pustíme se do sestavení zákusku.
4) Potřeme navlhčené těsto jemnou vrstvou šlehačky. Na to naskládáme plátky banánů po celé ploše. Na banány navrstvěte krém a rovnoměrně rozetřete. Polijte čokoládovou polevou. Nechte vychladnout a pak vložte do chladničky na noc. Nakrájejte a můžete podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Zdroj receptu: Cooking Time